Sociaal Domein

Wij vinden het belangrijk dat het goed gaat met inwoners uit Oude IJsselstreek. Onze digitale wegwijzer helpt u bij het vinden van informatie op het gebied van vervoer, wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, jeugd en gezin. Deze informatie is samengesteld door de gemeente Oude IJsselstreek. Wij proberen om deze informatie zo volledig mogelijk en actueel te houden. Mist u iets of zijn uw gegevens veranderd? Dan horen wij het graag, laat het ons weten.

Subsidies

Informatiepunt Digitale Overheid

Heeft u vragen over DigiD, toeslagen of moeilijke brieven? Heeft u een eenvoudige vraag over de digitale belastingaangifte? Dan kunt u terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Dat is te vinden in alle vestigingen van de bibliotheken in de gemeente Oude IJsselstreek. Een bibliotheekmedewerker helpt u dan graag verder op weg. Zij kunnen u ook helpen bij het aanmaken van een DigiD of het opnieuw instellen van een wachtwoord.

Achterhoeksepoort

Visie op het Sociaal Domein

Stap voor stap geeft de gemeente de transformatie binnen het sociaal domein vorm. Deze transformatie komt voort uit een niet alledaagse visie op het sociaal domein. Deze is het beste te omschrijven als een beweging. De gemeente heeft deze visie vastgelegd in het document “Naar het hart van de beweging”.

Visiedocument Sociaal domein (pdf, 50 MB)