Afspraak maken

Algemeen

Veel zaken kunt u ook online regelen via onze website. U hoeft hiervoor dan niet naar het gemeentehuis te komen, maar regelt het vanuit huis. Kijk bij het product van uw keuze of dit al online kan. Wij werken op afspraak. Dit voorkomt voor u langere wachttijden.
Alleen voor het OPHALEN van uw paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs of gehandicaptenparkeerkaart hoeft u geen afspraak te maken.

Afspraak maken

U kunt voor de volgende producten direct online een afspraak maken:

Wilt u voor een ander product een afspraak maken, of wilt u voor meer dan één product een afspraak maken? U kunt telefonisch een afspraak maken. Ons telefoonnummer is 0315-292292. Kijk bij onze openingstijden waarbinnen wij voor u een afspraak kunnen plannen.

Belangrijk:
Tussen het aanvragen en het kunnen ophalen van een paspoort/ID-kaart of rijbewijs houden wij een week aan. Verloopt uw ID-kaart bijvoorbeeld eind december, maak dan voor half december een afspraak. Moet u nog gekeurd worden voor uw rijbewijs? Plan dan ruim 4 maanden van tevoren een afspraak voor het aanvragen van een gezondheids(medische) verklaring. Deze kunt u bij de gemeente, maar ook bij het CBR aanvragen. Let op: ook voor het aanvragen van een gezondheidsverklaring moet u een afspraak maken.

Geboortedatum voor identificatie

Maakt u een afspraak? Dan wordt uw geboortedatum gevraagd. Deze datum wordt gebruikt om u te kunnen aanmelden bij de zuil bij de ingang.

Wat moet u doen:

Bij de zuil wordt gevraagd of u een afspraak heeft.
U klikt op JA, dan wordt uw geboortedatum gevraagd, waarbij u uw 8-cijferige geboortedatum in moet voeren. Bijvoorbeeld: 25-02-2025. Heeft u dit gedaan, dan verschijnt er een ticket met een nummer. U kunt plaats nemen in de wachtruimte en kunt op het tv-scherm zien wanneer u opgeroepen wordt en bij welke balie u verwacht wordt.
Komt u 15 minuten te vroeg, dan lukt het nog niet om u aan te melden voor uw afspraak. U moet dan nog even wachten.
Lukt het aanmelden niet, dan helpt een medewerker van de receptie u graag verder.