Geldzaken en schulden

Hulp die bij u past

Tijdens het spreekuur zijn ook mensen aanwezig van de Stadsbank, Schuldhulpmaatje, Sociaal Raadslieden en van Sociaal Werk. Zo kunnen wij u altijd meteen hulp bieden die past bij uw vraag. Het adres: De Blenk 2 in Ulft (gebouw Sensire, achter de Jumbo). Meer info en antwoorden op veel gestelde vragen: www.stoerversterkt.nl

Hulp bij schulden

Wordt het lastig om alle rekeningen te betalen? Of moet u rondkomen met minder inkomen door ziekte, ontslag of echtscheiding? Misschien heeft u geen zicht (meer) op uw inkomsten en uitgaven? Als u schulden heeft kan dat heel vervelend zijn. Wanneer u op tijd hulp vraagt kunt u voorkomen dat de situatie erger wordt. Als gemeente kunnen we u hierbij helpen.

Sinds 1 januari 2021 hebben gemeenten een extra taak bij het geven van hulp bij schulden. Dit staat in de wet. Dat betekent dat wij met verschillende organisaties gegevens uit mogen wisselen. Als blijkt dat er een betalingsachterstand is kunnen we contact met u opnemen om te kijken hoe we kunnen helpen. Dat doen we al bij beginnende geldproblemen, om te voorkomen dat schulden groter worden.

Een gesprek

Als uw schuld nog laag is, kan een gesprek en een advies prettig zijn. We kunnen u bijvoorbeeld helpen bij het treffen van een betalingsregeling. Ook bespreken we of u hulp kunt gebruiken bij eventuele andere zaken waar u niet uitkomt. Als het nodig is, verwijzen we u door naar een andere organisatie. Wij zorgen als gemeente altijd dat die andere organisatie dan goed op de hoogte is van uw situatie. Natuurlijk doen we dit in overleg met u.

Vragen over schulden?

Heeft u vragen over de hulp die wij geven bij schulden? U kunt ons bellen van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 12.30 via 0315-292 292. Kiest u dan voor toets 2. U kunt ook een mail sturen naar sdv@oude-ijsselstreek.nl.

Schuldhulpverlening online aanvragen