Geldzaken en schulden

Hulp bij schulden

Wordt het lastig om alle rekeningen te betalen? Of moet u rondkomen met minder inkomen door ziekte, ontslag of echtscheiding? Misschien heeft u geen zicht (meer) op uw inkomsten en uitgaven? Als u schulden heeft kan dat heel vervelend zijn. Wanneer u op tijd hulp vraagt kunt u voorkomen dat de situatie erger wordt. Als gemeente kunnen we u hierbij helpen.

Sinds 1 januari 2021 hebben gemeenten een extra taak bij het geven van hulp bij schulden. Dit staat in de wet. Dat betekent dat wij met verschillende organisaties gegevens uit mogen wisselen. Als blijkt dat er een betalingsachterstand is kunnen we contact met u opnemen om te kijken hoe we kunnen helpen. Dat doen we al bij beginnende geldproblemen, om te voorkomen dat schulden groter worden. De uitvoering van de schuldhulpverlening ligt bij STOER.

Geldfit

Op Geldfit vindt u gratis informatie over geld in uw situatie. Er staan tips en u kunt persoonlijk advies krijgen. Ook vindt u informatie over energiebesparing, energietoeslag.

Website Geldfit

Vraag zo vroeg mogelijk om hulp

Soms lijkt het goed te voelen om uw schulden weg te stoppen. De post maar niet meer te openen. Maar snel hulp vragen werkt beter. En daar hoeft u maar één eerste stap voor te zetten. Dat is bellen met STOER: (0315) 553 553. Een persoon die u helpt bij schulden luistert met aandacht naar uw verhaal. Daarna bespreekt u samen wat er nodig is om uw schulden op te lossen.

Elke dinsdag inloopspreekuur

Kom zonder afspraak naar het inloopspreekuur bij Sensire in Ulft. Het adres: De Blenk 2 in Ulft (gebouw Sensire, achter de Jumbo). Elke dinsdag tussen 10:00 en 12:00 uur zitten onze schuldhulpverleners voor u klaar. Tijdens het spreekuur zijn ook mensen aanwezig van de Stadsbank, Schuldhulpmaatje, Sociaal Raadslieden en van Sociaal Werk. Zo kunnen wij u altijd meteen hulp bieden die past bij uw vraag.  Meer info en antwoorden op veel gestelde vragen: www.stoerversterkt.nl

Vragen over schulden?

Heeft u vragen over de hulp die wij geven bij schulden? U kunt bellen van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 via (0315) 553 553.

Schuldhulpverlening online aanvragen