Vrije tijd en meedoen

Meedoen, bezig blijven en leuke dingen ondernemen: zoek een activiteit, wordt actief in de buurt en ontmoet nieuwe mensen.

Tips voor activiteiten

U wilt graag leuke activiteiten ondernemen. Maar welke activiteiten zijn er? Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Sport en bewegen

Op een sportvereniging of bij een sportschool kunt u 2 vliegen in een klap slaan. U leert nieuwe mensen kennen en u beweegt. Houdt u van hardlopen? Dan kunt u eens rondvragen naar loopgroepjes. U kunt ook gaan bewegen door een cursus of lessen te gaan volgen. Denkt u maar aan yoga, een vechtsport, schaatsen of skeeleren.

Bekijk het overzicht van sportverenigingen en zwembaden 

Een nieuwe hobby

Misschien kunt u een nieuwe hobby vinden door bij een club of een vereniging te gaan. Heeft u wel eens gedacht aan: toneel spelen, darten, meehelpen in de buurtmoestuin, salsadansen, schaken of een hobbyclub?

Meedoen, bezig blijven en leuke dingen ondernemen: zoek een activiteit, wordt actief in de buurt en ontmoet nieuwe mensen.

Zelf een activiteit organiseren

U kunt zelf op zoek gaan naar mensen die het leuk vinden om eens iets samen te doen: naar de film, wandelen, fietsen, kaarten, bridgen, vissen.

U kunt bijvoorbeeld een advertentie ophangen in de supermarkt of op het prikbord in het wijkcentrum.

Als vrijwilliger aan de slag

Wilt u zelf ook uw steentje bijdragen? Dan kunt u misschien iets doen voor de buurtvereniging, de sportclub, de vrouwenorganisatie of voor het ouderencentrum.

Als vrijwilliger kunt u nuttig werk doen en u krijgt ongetwijfeld veel nieuwe contacten.