Vrije tijd en meedoen

Meedoen, bezig blijven en leuke dingen ondernemen: zoek een activiteit, wordt actief in de buurt en ontmoet nieuwe mensen.

Tips voor activiteiten

U wilt graag leuke activiteiten ondernemen. Maar welke activiteiten zijn er? Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Sport en bewegen

Op een sportvereniging of bij een sportschool kunt u 2 vliegen in een klap slaan. U leert nieuwe mensen kennen en u beweegt. Houdt u van hardlopen? Dan kunt u eens rondvragen naar loopgroepjes. U kunt ook gaan bewegen door een cursus of lessen te gaan volgen. Denkt u maar aan yoga, een vechtsport, schaatsen of skeeleren.

Bekijk het overzicht van sportverenigingen en zwembaden 

Een nieuwe hobby

Misschien kunt u een nieuwe hobby vinden door bij een club of een vereniging te gaan. Heeft u wel eens gedacht aan: toneel spelen, darten, meehelpen in de buurtmoestuin, salsadansen, schaken of een hobbyclub?

Meedoen, bezig blijven en leuke dingen ondernemen: zoek een activiteit, wordt actief in de buurt en ontmoet nieuwe mensen.

Zelf een activiteit organiseren

U kunt zelf op zoek gaan naar mensen die het leuk vinden om eens iets samen te doen: naar de film, wandelen, fietsen, kaarten, bridgen, vissen.

U kunt bijvoorbeeld een advertentie ophangen in de supermarkt of op het prikbord in het wijkcentrum.

Als vrijwilliger aan de slag

Wilt u zelf ook uw steentje bijdragen? Dan kunt u misschien iets doen voor de buurtvereniging, de sportclub, de vrouwenorganisatie of voor het ouderencentrum.

Als vrijwilliger kunt u nuttig werk doen en u krijgt ongetwijfeld veel nieuwe contacten.

Adviespunt voor Verenigingen (VIEP)

VIEP is een centraal, onafhankelijk adviespunt voor alle vragen en uitdagingen waar je als vereniging, stichting of buurthuis tegenaan loopt. Het VIEP punt kan meedenken met organisaties en zoeken naar (nieuwe) mogelijkheden om ervoor te zorgen dat organisaties toekomstbestendig worden. Of het nu gaat om het zoeken van vrijwilligers, nieuwe bestuursleden of om financiƫle vragen.

Voor meer informatie en contact: www.viepoudeijsselstreek.nl