Toegankelijkheid van onze websites

Gemeente Oude IJsselstreek vindt het belangrijk dat iedereen onze informatie makkelijk kan gebruiken, bekijken en vinden. Daarom maken wij onze websites en apps digitaal toegankelijk. Dit doen we op basis van het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid. Komt u toch een pagina tegen die niet toegankelijk is? Dan kunt u dit aan ons melden.

Digitale toegankelijkheid

Een toegankelijke website en apps zijn voor alle doelgroepen beter te gebruiken. Daarom is in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid bepaald dat overheidssites moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen zoals vastgelegd in EN 301 549/WCAG 2.1 en daarover verantwoordelijkheid moeten afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.

Hieronder vindt u een overzicht van websites en apps waarvoor gemeente Oude IJsselstreek verantwoordelijk is. Voor sommige websites/apps geldt een gedeelde verantwoordelijkheid met andere organisaties.

Als de website of app een toegankelijkheidsverklaring heeft staat deze in het overzicht. U vindt de toegankelijkheidsverklaringen ook in het register op www.toegankelijkheidsverklaring.nl/register

Overzicht websites van gemeente Oude IJsselstreek
WebsiteOmschrijvingToegankelijkheidsverklaring
www.oude-ijsselstreek.nlHoofdwebsiteVerklaring 13911
www.stoerversterkt.nl Verklaring 6287
mijn.oude-ijsselstreek.nlAfgeschermd met inlogVerklaring 10800 
raad.oude-ijsselstreek.nl Verklaring 18402
oudeijsselstreek.archiefweb.eu Verklaring 22976
Overzicht apps van gemeente Oude IJsselstreek
AppApple app storeGoogle PlayToegankelijkheidsverklaring
AfvalwijzerAfvalwijzer app voor AppleAfvalwijzer app voor AndroidVerklaring 10252 

Wij borgen een goede toegankelijkheid van onze website door diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen.

Waarmerk Drempelvrij

Onze website voldoet aan alle richtlijnen voor digitale toegankelijkheid, en sinds 29 januari 2021 hebben wij het waarmerk Drempelvrij.

Garanderen toegankelijkheid

Wij garanderen een goede toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen:

  • Toegankelijkheid ‘by design’: toegankelijkheid is vanaf de start onderdeel van alle stappen in het ontwerp-, bouw en redactionele proces van onze website.
  • Onderzoek: onafhankelijke deskundigen toetsen regelmatig (onderdelen van) de website op toegankelijkheid. Zowel voor de functioneel-technische onderdelen als de redactionele aspecten. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op.
  • Kennis medewerkers: onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen dit toe waar nodig.