Oekraïne

Door het binnenvallen van Rusland in Oekraïne zijn veel mensen gevlucht. Op deze pagina vindt u informatie over de situatie in Oekraïne en ook over wat u kunt doen om hulp te bieden. 

Algemene informatiebronnen over Oekraïne

Op rijksoverheid.nl staat actuele informatie over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor Nederland. 

Op www.giro555.nl leest u dat financiële hulp hard nodig is. Geld doneren is een effectieve manier om bij te dragen aan de hulpverlening. De organisaties ter plaatse weten precies wat wanneer nodig is en kunnen met de hulpgelden hier direct op inspelen.

Op www.vluchtelingenwerk.nl leest u de verwachting dat er ook veel vluchtelingen in Nederland zullen aankomen, op zoek  naar bescherming en veiligheid. In Ter Apel staat Vluchtelingenwerk klaar voor de komst van Oekraïense vluchtelingen. 

In Nederland zijn we goed voorbereid op verschillende soorten noodsituaties of calamiteiten. Op www.crisis.nl vindt u informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op een calamiteit. 

Ook op www.vnog.nl staat nuttige informatie. Bijvoorbeeld over cyberveiligheid.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag voor de gemeente? Die kunt u stellen door het invullen van het formulier (klik op de knop hieronder), of door een mail te sturen aan: oekraine@oude-ijsselstreek.nl.

Vraag over Oekraïne aan de gemeente