Nieuws

Op deze pagina vindt u het nieuws van de afgelopen maand van de gemeente Oude IJsselstreek. Als u op zoek bent naar een ouder bericht dan kunt u deze vinden door hier te klikken. U komt dan in het 'Archiefweb' waar u het betreffende bericht op kunt zoeken.

Belangrijke rol sleutelpersonen bij inburgering statushouders

In opdracht van de acht Achterhoekse gemeenten heeft het Verwey-Jonker Instituut onderzoek gedaan naar de (mogelijke) rol van sleutelpersonen bij de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van de nieuwe Wet Inburgering. Vrijdag 10 juli is het rapport aangeboden aan de wethouders Jorik Huizinga van Doetinchem en Marieke Overduin van Oude IJsselstreek. 

Lees meer over Belangrijke rol sleutelpersonen bij inburgering statushouders

Interactief VVV Inspiratiepunt geopend op DRU Industriepark

We kennen de ‘oude, vertrouwde’ VVV als een plek waar je vooral informatie kunt vragen of een product kunt kopen. In het net geopende, nieuwe VVV Inspiratiepunt op het DRU Industriepark in Ulft, kun je op basis van verhalen je dagje uit samenstellen. Een uitstapje binnen Oude IJsselstreek, binnen de regio of aan de andere kant van de landsgrens.

Lees meer over Interactief VVV Inspiratiepunt geopend op DRU Industriepark

Sjors Sportief & Creatief weer van start

Vanaf het nieuwe schooljaar 2020-2021 gaat de gemeente weer van start met het succesvolle Sjors Sportief & Creatief programma. Net als vorig schooljaar krijgen alle basisschoolleerlingen uit Oude IJsselstreek de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met alle sporten en creatieve activiteiten binnen de gemeente.

Lees meer over Sjors Sportief & Creatief weer van start