Nieuws

Op deze pagina vindt u het nieuws van de afgelopen maand van de gemeente Oude IJsselstreek. Bent u op zoek naar een ouder bericht? In ons 'Archiefweb' kunt u het betreffende bericht opzoeken. 

Ga naar Archiefweb

Felicitaties voor diamanten paar Roele

Donderdag 8 december 2022 ging locoburgemeester Janine Kock op bezoek bij Klaas en Ali Roele-Has in Gendringen om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.  

Lees meer over Felicitaties voor diamanten paar Roele

Levensloopwoning maakt ‘wonen op eigen erf’ voor oudere inwoners mogelijk

Dankzij een nieuwe regeling van de samenwerkende gemeentes in de Achterhoek kunnen nu ook de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek een levensloop/zorgwoning plaatsen op eigen erf naast hun eigen woning. Een mooie oplossing als er nog geen sprake is van intensieve mantelzorg.

Lees meer over Levensloopwoning maakt ‘wonen op eigen erf’ voor oudere inwoners mogelijk

College wil kleinschalige windmolens in buitengebied faciliteren

Steeds meer bedrijven in het buitengebied vragen bij de gemeente ruimte voor het lokaal opwekken van duurzame energie met kleinschalige windmolens. Bedrijven willen minder afhankelijk worden van het energienet. Zonnepanelen op dak en/of een windmolen zijn daarvoor een alternatief. Het college wil de vraag naar kleinschalige windmolens beter faciliteren. Dat kan met een beperkte aanpassing van het Uitnodigingskader lokale duurzame energieopwekking (mei 2019) en een snellere procedure. Het college stelt de gemeenteraad voor dit mogelijk te maken.

Lees meer over College wil kleinschalige windmolens in buitengebied faciliteren