Informatie over het coronavirus.

Nieuws

Op deze pagina vindt u het nieuws van de afgelopen maand van de gemeente Oude IJsselstreek. Als u op zoek bent naar een ouder bericht dan kunt u deze vinden door hier te klikken. U komt dan in het 'Archiefweb' waar u het betreffende bericht op kunt zoeken.

Gemeente, Muziekschool Oost-Gelderland (MOG) en Jubal ondertekenen 4-jarig convenant

Met het ondertekenen van dit vierjarig convenant leggen de drie partijen, MOG, Jubal en de gemeente de inhoudelijke en financiële samenwerkingsafspraken vast, over de continuïteit en kwaliteit van het muziekonderwijs in Oude IJsselstreek. Muziekvereniging Jubal ontvangt gedurende een pilotperiode van 4 jaar een subsidie van € 15.000,- per jaar voor het verzorgen van muzieklessen aan leerlingen HaFaBra (HArmonie, FAnfare en BRAss band muziek) in Varsseveld en omstreken. Deze pilot maakt onderdeel uit van het convenant.

Lees meer over Gemeente, Muziekschool Oost-Gelderland (MOG) en Jubal ondertekenen 4-jarig convenant

Ondernemers in Oude IJsselstreek krijgen aanvullende steun van de gemeente

Nederland verkeert in een crisis door het coronavirus en de genomen maatregelen door het kabinet hebben een enorme impact op de samenleving en raken de economie. Voor veel ondernemers is de nood hoog. Winkels gaan dicht, bedrijven hebben nauwelijks omzet en zzp-ers krijgen weinig tot geen opdrachten.  Het college van B&W vindt het belangrijk om de (lokale) economie op gang te houden en banen te beschermen. Het college neemt dan ook in aanvulling op de door het Rijk genomen maatregelen eigen maatregelen.

Lees meer over Ondernemers in Oude IJsselstreek krijgen aanvullende steun van de gemeente

Kringloop Aktief sluit tijdelijk haar vestigingen.

In verband met de maatregelen met betrekking tot het coronavirus sluit kringloopbedrijf Aktief met ingang van 21 maart tot 6 april voorlopig de vier vestigingen. Goederen laten ophalen of brengen kan voorlopig niet meer. Heb je goederen bewaar die dan tijdelijk.

Lees meer over Kringloop Aktief sluit tijdelijk haar vestigingen.