Nieuws

Op deze pagina vindt u het nieuws van de afgelopen maand van de gemeente Oude IJsselstreek. Bent u op zoek naar een ouder bericht? In ons 'Archiefweb' kunt u het betreffende bericht opzoeken. 

Ga naar Archiefweb

Wij komen bij u langs met het programma ‘Heerlijk Thuis in Huis’

De gemeenten Berkelland, Aalten en Oude IJsselstreek starten gezamenlijk met het programma ‘Heerlijk Thuis in Huis’. Een programma waarbij vragen aan bod komen zoals: wat kan ik doen om mijn woning te verduurzamen, om energie te besparen, maar ook wat kan ik (en het liefst op tijd) doen om veilig en comfortabel in mijn huis oud te worden.

Een antwoord op dit soort vragen lijkt soms eenvoudig, maar voor velen is dat niet zo. Vooral bij het ouder worden is het soms een heel gedoe. Wat moet ik dan doen, bij wie moet ik zijn en wordt het dan ook goed en vakkundig geregeld?

Lees meer over Wij komen bij u langs met het programma ‘Heerlijk Thuis in Huis’

Financiële steun voor controle Corona Toegangsbewijzen (CTB) najaar 2021

De gemeente Oude IJsselstreek geeft organisaties, verenigingen en horecaondernemers financiële steun voor de controle op de Corona Toegangsbewijzen (CTB). Het gaat om een eenmalige bijdrage (met terugwerkende kracht) voor organisaties die tussen 25 september en 19 december 2021 verplicht waren controles uit te oefenen op het CTB. De bijdrage (CTB) online aanvragen.

 

Lees meer over Financiële steun voor controle Corona Toegangsbewijzen (CTB) najaar 2021

Maak het inbrekers niet te gemakkelijk

Inbrekers grijpen de donkere wintermaanden vaak aan om hun slag te slaan. Dat zien we ook  in Oude IJsselstreek. Afgelopen december zijn er verschillende inbraken geweest. In het donker zijn inbrekers minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijker hun gang gaan dan bijvoorbeeld in de zomer. Het is van belang dat u uw woning goed sluit als u weggaat. Ook al is het maar voor een blokje om. Een inbraak heeft veel impact en kan dus grote sporen nalaten.
 

Lees meer over Maak het inbrekers niet te gemakkelijk