Nieuws

Op deze pagina vindt u het nieuws van de afgelopen maand van de gemeente Oude IJsselstreek. Bent u op zoek naar een ouder bericht? In ons 'Archiefweb' kunt u het betreffende bericht opzoeken. 

Ga naar Archiefweb

Gewoon (samen) jezelf zijn

Het is inmiddels 20 jaar geleden dat het eerste huwelijk tussen twee mensen van gelijk geslacht werd gesloten in Nederland. Niet alleen in Nederland, maar dit was wereldwijd een primeur! Nederland werd hiermee bekend als een tolerant land. Maar is dit wel zo?
 

Lees meer over Gewoon (samen) jezelf zijn

Het college van B&W in Oude IJsselstreek selecteert tweede tranche zonnevelden

Het college van B&W in Oude IJsselstreek heeft twee zonnevelden geselecteerd die een vergunningaanvraag mogen uitwerken. Het college stelt de raad voor een principebesluit te nemen over de selectie van deze twee locaties, die zijn gekozen in het kader van de tweede tranche zonnevelden. De twee zonnevelden wekken samen ongeveer 26 GWh/jaar aan duurzame elektriciteit op. Dat is goed voor ongeveer 7.300 huishoudens. Hiervoor zijn 15 hectare aan zonnepanelen nodig. Volgens de afspraken uit het lokale beleid komen er na deze twee velden voorlopig geen grootschalige zonnevelden meer bij.

Lees meer over Het college van B&W in Oude IJsselstreek selecteert tweede tranche zonnevelden

Herhaalde oproep: Opleiding voor lokale ondernemers detailhandel

Dat de ontwikkelingen in de detailhandel snel gaan, was één van de gespreksonderwerpen van meerdere ondernemersverenigingen met wethouder Ben Hiddinga. In dit gesprek kwam ook een opleiding ter sprake die vorig jaar in Doetinchem is gestart en mogelijk ook interessant is voor ondernemers in de detailhandel in Oude IJsselstreek.
 

Lees meer over Herhaalde oproep: Opleiding voor lokale ondernemers detailhandel