Nieuws

Op deze pagina vindt u het nieuws van de afgelopen maand van de gemeente Oude IJsselstreek. Bent u op zoek naar een ouder bericht? In ons 'Archiefweb' kunt u het betreffende bericht opzoeken. 

Ga naar Archiefweb

Convenant ondersteunt de samenwerking bij de aanpak van (dreigende) onveiligheid van jeugd en gezin

Politie, Buurtzorg Jong, het Almende College (mede namens Achterhoek VO) en de gemeente Oude IJsselstreek ondertekenden op 27 maart 2023 het “Convenant ketensamenwerking zorg en veiligheid voor jeugd en gezin Oude IJsselstreek, 2023”. Deze overeenkomst bevordert de samenwerking. Ook helpt dit bij het samenwerken met de jeugdige en het gezin aan het voorkomen van escalatie of het beperken ervan. Zo dragen ze bij aan een veilige samenleving en de ontwikkeling van de jeugd.

Lees meer over Convenant ondersteunt de samenwerking bij de aanpak van (dreigende) onveiligheid van jeugd en gezin

Lintje voor Sjon Slutter uit Etten

Maandag 27 maart 2023 kreeg Sjon Slutter uit Etten een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Otwin van Dijk. Slutter werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lees meer over Lintje voor Sjon Slutter uit Etten

Statiegeld op blikjes: per 1 april 2023

Vanaf 1 april 2023 komt er ook statiegeld op blikjes drinken, zoals bier, fris- en mixdranken. Een bedrag van 15 eurocent wordt in rekening gebracht wanneer je een blikje koopt in de plaatselijke sportkantine of bij het tankstation. Lever je een blikje in bij een innamepunt, dan ontvang je 15 eurocent retour. Supermarkten zijn verplicht om blikjes in te nemen, andere ondernemers kunnen zich vrijwillig aanmelden als innamepunt. Het doel is de circa twee miljard blikjes die jaarlijks over de toonbank gaan in te zamelen en te recyclen in plaats van dat het in de berm beland.

Lees meer over Statiegeld op blikjes: per 1 april 2023