Nieuws

Op deze pagina vindt u het nieuws van de afgelopen maand van de gemeente Oude IJsselstreek. Bent u op zoek naar een ouder bericht? In ons 'Archiefweb' kunt u het betreffende bericht opzoeken. 

Ga naar Archiefweb

Nieuwsoverzicht

 • Zomerschool weer van start

  Donderdag 18 juli 2024, de eerste week van de schoolvakantie, ging de zomerschool weer van start.

 • Joop en Diny Udink diamant

  Woensdag 17 juli ging locoburgemeester John Haverdil op bezoek bij Joop en Diny Udink-Gemmink in Silvolde om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

 • Anton en Diny Bongers diamant

  Dinsdag 16 juli ging locoburgemeester Marco Bennink op bezoek bij Anton en Diny Bongers-Haverdil in Terborg om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

 • Georg en Greetje Schipper diamant

  Maandag 15 juli 2024 ging locoburgemeester Ben Hiddinga op bezoek bij Georg en Greetje Schipper-Puite in Varsseveld om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

 • Jan en Gerda Wienholts diamant

  Maandag 15 juli 2024 ging locoburgemeester Ben Hiddinga op bezoek bij Jan en Gerda Wienholts-Koster in Ulft om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

 • Wees alert op nep-acquisitie!

  We hebben signalen ontvangen van ondernemers en organisaties dat er acquisitie wordt gevoerd en spookfacturen worden gestuurd voor de gemeentegids van Oude IJsselstreek.

 • College geeft groen licht voor stedenbouwkundig plan Biezenakker en Lenteleven

  Bij het raadsbesluit van 22 april 2021 zijn in de gemeente Oude IJsselstreek vijf uitleglocaties aangewezen voor woningbouw. Het doel is om deze uitleglocaties in de komende jaren tot ontwikkeling te brengen. Voor twee van deze locaties, Biezenakker in Ulft en Lenteleven in Gendringen, stelde het college van B&W afgelopen week het stedenbouwkundig plan vast. In het stedenbouwkundig plan zijn voor uitleglocatie Biezenakker Ulft 396 woningen en voor Lenteleven Gendringen 226 woningen opgenomen.

 • Leeftijdsgrens voor een pré-mantelzorgwoning verlaagd van 70 naar 67 jaar

  Sinds 2023 is het voor de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek met een minimumleeftijd van 70 jaar mogelijk om een levensloopbestendige/zorgwoning te plaatsen op eigen erf naast de eigen woning. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de minimumleeftijd om in aanmerking te komen voor deze woningen te verlagen naar 67 jaar en de term levensloop/zorgwoning’ te veranderen in pré-mantelzorgwoning.