Nieuws

Op deze pagina vindt u het nieuws van de afgelopen maand van de gemeente Oude IJsselstreek. Als u op zoek bent naar een ouder bericht dan kunt u deze vinden door hier te klikken. U komt dan in het 'Archiefweb' waar u het betreffende bericht op kunt zoeken.

Brief van de burgemeester van zondag 24 januari

Breedenbroek, 24 januari 2021

Beste inwoners,

We zijn nog niet van het coronavirus af. Sterker nog, de gevolgen ervan lijken steeds heftiger te worden. Vorige week zijn de maatregelen weer verscherpt. Dat is heel erg balen. Er mag nu nog maar 1 persoon op bezoek komen, de scholen blijven voorlopig dicht en er is een avondklok ingesteld. Toch zie ik zeker ook lichtpuntjes. De vaccinaties zijn gestart. De komende weken worden meer zorgverleners en de meest kwetsbare inwoners gevaccineerd. Dat biedt hoop.

Lees meer over Brief van de burgemeester van zondag 24 januari

Tussenstand Woonplan Etten

Via dit bericht informeren wij (de gemeente) onze inwoners (met name de inwoners van Etten) over het proces van het woonwensenonderzoek en het vervolgtraject.

Lees meer over Tussenstand Woonplan Etten

Wesenthorst wordt herontwikkeld

In het voorjaar van 2021 komt schoolgebouw Wesenthorst in Ulft leeg te staan. Wesenthorst is onderdeel van het Almende College. De leerlingen die nu nog op de Wesenthorst zitten zullen in 2021 naar de nieuwbouw van het Almende college in Silvolde gaan. Hierdoor komt het schoolgebouw Wesenthorst leeg te staan en krijgt de gemeente het weer in handen. Om de leefbaarheid in het dorp te behouden is het van groot belang het gebouw een nieuwe bestemming te geven.

Lees meer over Wesenthorst wordt herontwikkeld