Nieuws

Op deze pagina vindt u het nieuws van de afgelopen maand van de gemeente Oude IJsselstreek. Als u op zoek bent naar een ouder bericht dan kunt u deze vinden door hier te klikken. U komt dan in het 'Archiefweb' waar u het betreffende bericht op kunt zoeken.

Woningbouw in Breedenbroek en Varsseveld

De gemeente Oude IJsselstreek heeft in principe medewerking verleend aan twee bouwlocaties. Het gaat om herontwikkeling van het voormalig maalderijcomplex aan de Molenweg 21 en 23 in Breedenbroek. Dit complex, dat hoor bij de Kempermolen uit 1882, kan ontwikkeld worden tot recreatiewoningen en woningen.

Daarnaast ligt er een principe medewerking om het huidige pand aan de Wilhelminalaan 9 in Varsseveld te slopen en er een appartementencomplex met acht zeer ruime levensloopbestendige (senioren)woningen te bouwen, met daaronder een parkeerkelder.

Lees meer over Woningbouw in Breedenbroek en Varsseveld

Masterclass-serie voor Achterhoekse foodondernemers

Voor Achterhoekse boeren, slagers, bakkers, chef-koks of andere food-ondernemers start in oktober 2020 de Masterclass-serie “Vermarkten van Achterhoek food”. Het is een initiatief van de gemeenten Berkelland, Aalten, Winterswijk en Oude IJsselstreek en Versboerderij Daalwiek uit Geesteren. Er is plaats voor 25 bedrijven die actief zijn of gaan worden met lokaal geproduceerd voedsel. Dus wees er snel bij!

Lees meer over Masterclass-serie voor Achterhoekse foodondernemers

Gebiedsvisie voor centrum van Gendringen

Het afgelopen jaar gebeurt er van alles in het centrum van Gendringen. Een aantal bedrijfspanden is van eigenaar gewisseld. Een groep enthousiaste ondernemers heeft een groenplan opgesteld voor de Grotestraat en er wordt druk gebouwd aan het nieuwe woonzorgcentrum De Oevelgunne. En achter de schermen gebeurt er nog veel meer.

Lees meer over Gebiedsvisie voor centrum van Gendringen