Melding of klacht

Losliggende stoeptegels, kapotte straatverlichting, zwerfvuil, hondenpoep, ongedierte, vernielingen. Is er iets kapot in uw woonomgeving? Meld het ons!

Melding doen

Bij het meldpunt openbare ruimte kunt u zaken melden als: zwerfvuil, overstromende straatkolken, een lantaarnpaal die het niet (goed) doet, een losse stoeptegel. Via telefoonnummer (0315) 292 292, de Publieksbalie of via het Meldpunt Oude IJsselstreek kunt u meldingen doorgeven.

Melding openbare ruimte maken

Bij overlast van muizen en ratten, in het openbaar gebied en ook op uw privéterrein, moet u hiervan melding maken bij het landelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van dierplaagbeheersing en milieubescherming (KAD). Dit gaat niet meer via het meldpunt van de gemeente.

Lees meer over ongediertebestrijding

Spoedeisende meldingen

Voor spoedeisende meldingen tijdens kantooruren, zoals een overgelopen riolering of een omgevallen boom op de openbare weg, kunt u bellen met (0315) 292 292.

Heeft u een spoedmelding buiten kantooruren, dan kunt het calamiteitennummer 06 1093 2892 bellen. Uitsluitend bij calamiteiten op het gebied van wegen, riolering, gladheid en storm.

Woonoverlast melden

Woonoverlast kan vervelend zijn. Als er sprake is van bijvoorbeeld geluidsoverlast, vervuiling, drugsoverlast, stank of parkeeroverlast kunt u misschien merken dat u niet meer prettig woont. 

Meer informatie over woonoverlast

Wat gebeurt er met uw melding?

De gemeente registreert en beoordeelt uw melding. Afhankelijk van de melding wordt deze in behandeling genomen met een afhandelingstermijn of de melding wordt voor beoordeling/afhandeling aan een gemeentelijke afdeling doorgegeven. Om op de hoogte te blijven van de afhandeling kunt u uw e-mailadres vermelden.

Klachten

Heeft u klachten over de afhandeling van een melding, of over de dienstverlening van de gemeente?

U kunt hiervoor een klacht indienen.

De klacht wordt in behandeling genomen door de klachten coördinator (niet door het meldpunt openbare ruimte). Wilt u meer weten over het proces? Kijk dan op de pagina klacht indienen.