Toerisme & recreatie

Oude IJsselstreek is een plattelandsgemeente in het zuidoosten van de Achterhoek (bereikbaar via A18) en grenst aan de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen (bereikbaar via A3). Het stroomgebied van de Oude IJssel, Aa Strang en Bovenslinge doorkruisen het grondgebied.

Oude IJsselstreek heeft haar bezoekers veel te bieden en een van haar sterkste punten hierbij is de natuur. In een prachtige omgeving kunt u heerlijk tot rust komen, maar het biedt ook genoeg mogelijkheden voor sportieve inspanning.

Beleven

Tijdens een tocht door de gemeente valt er veel te ontdekken. Geniet u van de mooie natuur, streekproducten van het land en nieuwe wijnbouw. U bezoekt een monumentaal openluchttheater, een museumboerderij uit de 14e eeuw of een oude ijzergieterij die is omgebouwd tot culturele fabriek.

IJzer vormde de bakermat voor de economische bedrijvigheid in Oude IJsselstreek en is daarmee een belangrijk thema in onze gemeente. Sinds 2005 is Oude IJsselstreek lid van de Ring van Europese IJzersteden.

Verschillende fiets- en wandelroutes wijzen u de weg langs de mooiste plekjes. U kunt bijvoorbeeld een route oppakken vanaf een toeristisch overstappunt. Van Halse Rug tot Vennebulten, Noorderbroek naar Idink- en Nibbelinkbos, recreatiegebied Engbergen en het bos Anholtse Broek. De Oude IJssel en Aa Strang lenen zich uitstekend voor een roei- of kanotochtje.

Verblijven

Er zijn diverse mogelijkheden om te overnachten in Oude IJsselstreek. De gemeente biedt hotels, pensions, bed and breakfast, campings, vakantiewoningen, trekkershutten, kampeerboerderijen en overige accommodaties geschikt voor grotere groepen. De VVV heeft in samenwerking met verschillende ondernemers een aantal aantrekkelijke arrangementen samengesteld. Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht bij VVV Oude IJsselstreek .

Voor activiteiten en evenementen die georganiseerd worden verwijzen wij u naar VVV Oude IJsselstreek waar de lokale en regionale evenementenkalender digitaal op te vragen zijn.

#TOP12 wat je niet mag missen in Oude IJsselstreek