Uittreksel burgerlijke stand

De gemeente legt belangrijke gebeurtenissen in uw leven vast in een officieel document, een akte. Elke akte blijft in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. U kunt van de volgende akten een kopie (ook wel: afschrift) bestellen: geboorteakte, huwelijksakte, akte van geregistreerd partnerschap of echtscheiding en overlijdensakte.

Uittreksel burgerlijke stand aanvragen (DigiD)

U kunt alleen een uittreksel of een afschrift van een akte van de Burgerlijke Stand aanvragen bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.
Vraagt u een uittreksel burgerlijke stand online aan? In principe wordt uw document binnen twee werkdagen verzonden. U betaalt geen verzendkosten en u hoeft hiervoor niet naar het gemeentehuis te komen.

Als u een uittreksel burgerlijke stand online aanvraagt, streven wij er naar om het document binnen twee werkdagen te verzenden. U betaalt geen verzendkosten en u hoeft hiervoor niet naar het gemeentehuis te komen.

Wilt u een buitenlandse akte omzetten naar een Nederlandse akte? U kunt hiervoor terecht bij de Gemeente Den Haag.

Een uittreksel burgerlijke stand kan zowel in het Nederlands als internationaal / meertalig afgegeven worden.

Wilt u liever langskomen? U kunt hiervoor online een afspraak maken. U moet het volgende meenemen:

  • Geldig legitimatiebewijs 
  • Als de aanvrager niet de persoon is van wie het uittreksel wordt aangevraagd: veelal een document waaruit het  belang van de aanvraag blijkt 
  • Indien van toepassing; de machtigingsbrief zodat derden voor u het bewijs kunnen aanvragen.

Download het machtigingsformulier

 

Soort afschrift Prijs
Uittreksel Burgerlijke stand € 13,80