Overzicht projecten woningbouw

In de gemeente wordt op diverse locaties woningbouw gerealiseerd. Dit doen wij samen met ontwikkelaars, particulieren en de corporaties. Op onderstaande kaart staan alle projecten die in het proces zitten van aanvraag tot aan bouw. We onderscheiden daarbij twee fases.

  • Principemedewerking: het college staat er positief tegenover en de initiatiefnemer kan het verder uitwerken en in procedure brengen.
  • Vergund / in aanbouw: alle vergunningen zijn rond en de initiatiefnemer kan beginnen met de (ver)bouw of is wellicht al gestart.

Bekijk de kaart met woningbouwprojecten

Gemeentelijke projecten

Daarnaast ontwikkelt de gemeente zelf woningbouw op verschillende locaties; 

Meer informatie over deze projecten staat op onzeoudeijsselstreek.nl

Op dit interactieve platform kunt u projecten van de gemeente volgen. U kunt hier zelf berichten plaatsen,  op berichten reageren en vragen stellen.

Flexwoningen

In 2021 is akkoord gegeven op het investeren in tijdelijke woningen in de gemeente. Deze ‘flexwoningen’ dragen bij aan het bieden van betaalbare woonruimte op de krappe woningmarkt.

Een flexwoning is een permanente woning die relatief gemakkelijk verplaatsbaar is. Het is een kleine maar volwaardige woning. De woningen zullen in principe 15 jaar op één locatie blijven staan. Daarna worden de flexwoningen verplaatst naar een andere locatie binnen de gemeente.

De flexwoningen zijn gepland op de volgende locaties:

  • De Borgsche Rieten, ter hoogte van de van Wischstraat in Terborg
  • De Eikenlaan, ter hoogte van de Korenbloemstraat in Varsseveld
  • Het Haam, ter hoogte van de kruising met de Rusthuisweg in Varsseveld
  • De Walseweg, nabij de Rozenstraat in Gendringen
  • De Weverstraat in Varsselder
  • De Zeskamp, ter hoogte van de kruising met de Hogeweg in Ulft

Koopmans Bouwgroep bv is de partij die flexwoningen in de gemeente Oude IJsselstreek gaat bouwen. U kunt de ontwikkelingen volgen via de website van Koopmans

Waar kan ik terecht met vragen?

Wij houden u op de hoogte via onze gemeentelijke kanalen: de website, social media, het gemeentenieuws.  Ook kunt u meelezen en praten op ons interactieve platform. Hiervoor kunt u zich aanmelden via: www.onzeoudeijsselstreek.nl. Kunt u de gewenste informatie niet vinden of heeft u een andere vraag? Deze kunt u stellen op het online platform, via een (privé) bericht: www.onzeoudeijsselstreek.nl.