Nomineren

Genomineerden bekend

De genomineerden per categorie:

Sportman van het jaar 2023

Kiki Liebrand- kickboksen

Kiki heeft een diepgewortelde passie voor sport. In een relatief korte periode heeft hij de overgang gemaakt van amateur naar semiprof. Kiki illustreert dat met toewijding aan een sport, het mogelijk is om je eigen doelen te bereiken. Bovendien inspireert hij zowel jongeren als ouderen om vechtsporten te omarmen, met als ultiem doel een positieve ervaring te beleven.

Ralf Scholten – triatlon

Ralf heeft in 2023, in Spanje, een indrukwekkende prestatie geleverd door zich te kwalificeren voor het WK halve Ironman in Lahti, Finland. Daarna behaalde hij een tweede plaats in de hele Ironman in Cervia, Italië, in de leeftijdsgroep 35-39, waardoor hij zich kwalificeerde voor het WK in Kona, Hawaï, de bakermat van de Ironman-triatlon. Het vergt veel toewijding, omdat je voor de volledige triatlon 8 tot 10 uur non-stop aan het sporten bent: 3,9 km zwemmen, 190 km fietsen en 42 km hardlopen, zonder pauzes en zonder externe hulp.

Loris Leneman – baanwielrennen (sprint) 

Loris heeft een zilveren medaille behaald op het EK voor baansprinters onder de 23 jaar in het Portugese Anadia,. Als een komeet schiet Loris Leneman (20) omhoog. Nog niet zo lang geleden speelde hij handbal bij Reflex in Varsseveld én was hij talentvol motorcrosser. Het EK was pas zijn vijfde wedstrijd. Loris is opgenomen in Team NL. Eén droom heeft Loris na zijn zilveren medaille op het Europees Kampioenschap “De Olympische Spelen in 2028 in Los Angeles”.

Sportvrouw van het jaar 2023

Romy Loevering – kickboksen

Romy is een jonge talentvolle vechtsportster. Ze is al 10 jaar in training en heeft al veel titels gewonnen, jeugd wereldkampioen K-1, Nederlands kampioen Muay Thai ,3x Europees kampioen. Afgelopen jaar kwam ze voor het eerst uit in de volwassenen klasse en behaalde meteen 3 titels, waaronder Europees Kampioen in de categorie Bantamweight tot 65 kilo.

Michelle Wissing – BMX

Sinds 2022 mag Michelle uitkomen voor het Nederlands team onder de 23. In 2023 haalde ze nog de 3e plek op het EK. Michelle heeft meerdere titels op haar naam staan; ze is namelijk tweevoudig Nederlands kampioen (junioren in 2020 en onder de 23 in 2022) en behaalde brons op de WK junioren van 2021. Dit jaar staat op haar programma de Europese wedstrijden, waarvan de eerste in maart is in Frankrijk. Voor het WK in het Amerikaanse Rock Hill heeft ze zich ook gekwalificeerd. 

Sanne Wevers – turnen

Sanne was de eerste Nederlandse turnster die een gouden medaille won op de Olympische Zomerspelen van 2016, specifiek op het onderdeel evenwichtsbalk. Met tal van internationale titels op haar naam, behoort ze tot de absolute wereldtop. Haar succesvolle reeks zette zich voort in 2023, toen ze goud behaalde op het Europees Kampioenschap turnen.

Sporttalent van het jaar 2023

Fabian Duijzend – turnen

Fabian, 13 jaar, traint 25 uur per week op Turnacademie Regio Zwolle, in samenwerking met VGV Varsseveld. Zijn droom is om deel te nemen aan EK’s en WK’s en de Olympische Spelen. Dit seizoen nam Fabian tijdens de nationale wedstrijden deel op eerste divisie niveau. Dat is nu het topsport niveau geworden (eredivisie). Fabian werd Nederlands Kampioen op de ringen tijdens de kampioenschappen in Waalwijk. Hij timmert ook internationaal aan de weg, met deelname aan grote toernooien in België, Duitsland en Luxemburg.

Dani van Lier – duivensport

Dani ,11 jaar, is een aanstormend talent in de duivensport. Met zijn duiven kwam hij vanuit het niets de top tien binnen van zijn club CPL Silvolde. En zelfs een eerste plaats als hoogste in de Achterhoekse afdeling (Afdeling 9 Oost-Achterhoek) van duivenmelkers. In september 2023 werd Dani opnieuw eerste tijdens de vlucht, ditmaal uit Châlons-en-Champagne (Frankrijk). Dani is het jongste lid van CPL Silvolde.

Sportploeg van het jaar 2023

HCOIJ meisjes  C1 (onder de 14) – hockey

Dit team heeft het eerste deel van het hockeyseizoen een unieke teamprestatie geleverd. Het is de eerste keer dat een team van deze club in de eerste klasse speelt en ze zijn ongeslagen kampioen geworden. Met een minimale selectie waar ze regelmatig uit andere, lagere teams een speelster hebben geleend, die het ook geweldig hebben gedaan.

UGHV meisjes C1 - handbal

Een aanzienlijk deel van het C1 handbaldamesteam bestaat uit meiden die vorig jaar in de D1 speelden en kampioen werden. Tot op heden is het team dit seizoen ongeslagen in de competitie en lijken ze op weg naar een nieuw kampioenschap. Met een voorsprong van zeven punten en de wedstrijden tegen de tweede en derde plaats al achter de rug, lijkt het vrijwel onmogelijk dat ze het nog kunnen verliezen.

Turnteam Varsseveld Top Turnacademie Achterhoek – turnen 

Sanne Wevers, Lieke Wevers, Naomi Visser en Sara van Disseldorp zijn een hecht en gezellig team. Gezelligheid staat voorop, maar presteren doen ze zeker ook. Ze trainen in Varsseveld. Dit team is al jaren van vaste waarde voor de Nederlandse Oranjeselectie. Dankzij dit team behoort Nederland op de WK bij de top 7 van de hele wereld.

Unieke Sporter van het jaar 2023

Eddy Scholten - voetbal

Eddy is een veelzijdige en fanatieke sporter die sinds jaar en dag deelneemt aan bijna alle Unieke sportevents die in de Achterhoek voorbij komen. Een gouden medaille op de special olympics van 2018, en een beker die hij won tijdens de AUS 23 pronken in zijn prijzenkast. Eddy brengt naast zijn eigen sportiviteit ook mede unieke sporters in beweging in de functie van assistent-trainer bij het G-team van voetbalclub de Graafschap

Adinda Kleinrensink – atletiek

In 2023 deed Adinda bij het Open NK Para-atletiek mee op drie onderdelen kogelstoten, speerwerpen en discuswerpen. Met het discuswerpen en het speerwerpen was ze de beste en werd ze Nederlands Kampioen. Met het kogelstoten won ze een bronzen medaille. Daarnaast doet ze aan Frame Running. Adinda is een voorbeeld voor andere sporters. 

Stan van Loosen - boksen

Stan traint al acht jaar bij Mills Gym in Ulft: boksen, fitness, cardio of bootcamp, zolang er maar goede muziek gedraaid wordt om op wedstrijdniveau te trainen. Stans doel is om stevige buik- en rugspieren te krijgen, zodat hij in de toekomst een officiële bokswedstrijd kan boksen met veel publiek.