Nieuwe stembureauleden gezocht

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni 2024 vindt de Europees Parlementsverkiezing plaats. Een bijzondere gelegenheid waarop we met z’n allen over de toekomst van de Europese Unie kunnen beslissen.

Nederland stemt op donderdag 6 juni

De 27 EU-landen mogen zelf bepalen op welke dag(en) ze in deze periode de verkiezing organiseren. In Nederland is de verkiezing op donderdag 6 juni. Op die dag kunnen wij stemmen.

Wie zoeken we?

De gemeente Oude IJsselstreek heeft 24 stembureaus. Ieder stembureau is open van 7.30 - 21.00 uur. De verkiezingsdag is ingedeeld van 7.00 - 14.00 uur en van 14.00 - 21.00 uur. Elk dagdeel heeft een (plaatsvervangend) voorzitter en drie stembureauleden nodig. Na 21.00 uur start het stemmen tellen. 
Voor de Europees Parlementsverkiezing zijn wij op zoek naar stembureauleden en -tellers.

FunctieRolVrijwilligersvergoeding*
StembureaulidAls stembureaulid controleert u de kiezers die op het stembureau mogen stemmen. U zorgt ervoor dat het stemmen volgens de regels verloopt.€ 100
StembureautellerAls teller helpt u na sluitingstijd met het tellen van de stemmen.€ 50
Stembureaulid en -tellerZie functie stembureaulid en -teller€ 150

*De uitbetaling van de vergoeding wordt doorgegeven aan de belastingdienst.

Iets voor jou?

Bent u 18 jaar of ouder, dan kunt u zich als stembureaulid en/of -teller opgeven. Politieke kennis is geen vereiste. Heeft u belangstelling? Meld u dan aan via onderstaande button en krijg een unieke kijk in het democratisch proces. In het formulier kunt u aangeven welke functie u wilt vervullen. 

Aanmelden

Houdt uw agenda vrij op 6 en 7 juni 2024

Enkele weken voorafgaand aan de Europees Parlementsverkiezing benoemen wij de stembureauleden in onze gemeente. U ontvangt hierover bericht. U ontvangt ook een bericht als we u op de reservelijst plaatsen. Houdt donderdag 6 en/of vrijdag 7 juni dus vrij in uw agenda. 

E-learning

Bent u als stembureaulid of -teller benoemd of staat u op de reservelijst, dan volgt u een e-learning. Ook als u al eerder op een stembureau heeft gezeten. U ontvangt hierover meer informatie na uw benoeming. 

Meer weten?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met verkiezingen@oude-ijsselstreek.nl

We zien uw aanmelding graag tegemoet. Want vrijwilligers maken Oude IJsselstreek sterk.