Melden

Losliggende stoeptegels, kapotte straatverlichting, zwerfvuil, hondenpoep, ongedierte, vernielingen. Is er iets kapot in uw woonomgeving? Meld het ons!

Melding doen

Bij het meldpunt openbare ruimte kunt u zaken melden als: zwerfvuil, overstromende straatkolken, een lantaarnpaal die het niet (goed) doet, een losse stoeptegel. Via telefoonnummer (0315) 292 292, de Publieksbalie of via het Meldpunt Oude IJsselstreek kunt u meldingen doorgeven.

Melding openbare ruimte maken

Bij overlast van muizen en ratten, in het openbaar gebied en ook op uw privéterrein, moet u hiervan melding maken bij het landelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van dierplaagbeheersing en milieubescherming (KAD). Dit gaat niet meer via het meldpunt van de gemeente.

Lees meer over ongediertebestrijding

Spoedeisende meldingen

Het meldpunt openbare ruimte is niet bestemd voor spoedeisende meldingen, zoals overlopende riolering of een omgevallen boom die op de openbare weg ligt. Voor dit soort spoedeisende meldingen kunt u tijdens kantooruren bellen met (0315) 292 292.

Voor een spoedeisende melding buiten kantooruren kunt u het calamiteitennummer (06) 1093 2892 bellen. Uitsluitend bij calamiteiten op gebied van wegen, riolering, gladheid en storm.

Wat gebeurt er met uw melding?

De gemeente registreert en beoordeelt uw melding. Afhankelijk van de melding wordt deze in behandeling genomen met een afhandelingstermijn of de melding wordt voor beoordeling/afhandeling aan een gemeentelijke afdeling doorgegeven. Om op de hoogte te blijven van de afhandeling kunt u uw e-mailadres vermelden.

Klachten

Heeft u klachten over de afhandeling van een melding, of over de dienstverlening van de gemeente?

U kunt hiervoor een klacht indienen.

Het meldpunt openbare ruimte neemt deze klachten niet in behandeling.