Informatie over het coronavirus.

Glasvezel in het buitengebied

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Oude IJsselstreek is in volle gang. Naar verwachting is eind 2019 het buitengebied voorzien van glasvezel.

Bekijk meer informatie over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Oude IJsselstreek (Achterhoek Zuid)

Kleine kernen

In juli 2019 is de klantbevraging door Glasvezel buitenaf voor de kleine kernen succesvol afgesloten. Het gaat om de kernen van Breedenbroek, Megchelen, Netterden, Bontebrug, Etten, Sinderen, Varsselder, Westendorp en het buurtschap Wieken.
Op 18 november 2019 is de aanleg van het glasvezelnetwerk rondom de kleine kernen van gemeente Oude IJsselstreek definitief van start gegaan en duurt volgens planning tot de zomer van 2020.

Graafwerk

De graafwerkzaamheden van het glasvezelnetwerk, in de kleine kernen worden uitgevoerd door aannemer BAM Infra Telecom.  Daarbij komt glasvezelkabel langs ruim 1341 adressen te liggen. In totaal wordt er 33 km gegraven. Bewoners ontvangen een zogenoemde ‘graafbrief’ van de aannemer als de graafploeg in hun straat aan de slag gaat. Ook gaat de aannemer langs bij bewoners om te kijken waar aansluiting in huis komt. Naar verwachting plaatst BAM de eerste huisaansluiting in maart 2020.

Veel mensen hebben inmiddels een abonnement afgesloten. De overige adressen kunnen zich nog steeds aanmelden.

Bekijk meer informatie bij Glasvezel Buitenaf