Een merkconcept maakt sterk.

De gemeente Oude IJsselstreek heeft een merkconcept ontwikkeld met als slogan 'Maakt sterk.' Dit initiatief komt voort uit de behoefte om een maatschappelijke en sociale verbinding te creëren tussen alle inwoners van de gemeente. Hoewel de identiteit van de verschillende kernen in de gemeente belangrijk blijft, wil Oude IJsselstreek zich nu ook als geheel sterker profileren. Het laat zien wat ons verbindt en wie we zijn.

Doel merkconcept

Het doel van het merkconcept is om een gevoel van trots en verbondenheid op te roepen bij alle inwoners. Door mensen uit diverse sectoren, zoals dienstverleners, vrijwilligers, goede buren, scholieren en ondernemers, in de spotlight te zetten, wil de gemeente haar waardering uitspreken voor hun inzet. We willen onze sterke gemeenschap laten zien die zich inzet voor leefbaarheid en welzijn.

Kernwaarden

Het merkconcept is gebaseerd op drie kernwaarden: robuust, collectief en daadkrachtig. Studenten van HAN University of Applied Sciences hebben interviews gehouden met inwoners van verschillende kernen en medewerkers van de gemeente. Deze drie waarden kwamen naar voren uit dit onderzoek. De kernwaarden zijn uniek voor Oude IJsselstreek en vormen de basis van het creatieve concept 'Oude IJsselstreek maakt sterk.'

Het merkverhaal

Een merkverhaal is een omschrijving van de kernidentiteit van onze gemeente en ons merk. Dit is ons merkverhaal:

"Oude IJsselstreek maken we, door samen de schouders eronder te zetten. Door ons lokaal te verenigen, maken we ons sterk voor onze ambitie en staan we open voor vernieuwing. We zijn trots, hier en daar wat eigenwijs, maar verbonden als naobers. Mensen van hout, mensen van staal die moeilijk te breken zijn. Zoals we dat in ons robuuste arbeidsverleden hebben geleerd."

De term 'maken' in het merkconcept staat voor daadkracht en verwijst naar de maakindustrie, die de grondlegger is van de identiteit van Oude IJsselstreek. Het woord 'sterk' past bij de cultuur waarin samenwerking en collectiviteit veel worden bereikt. Het creatieve concept ‘Maakt sterk’ heeft een tweeledige betekenis: de gemeente is er voor haar inwoners om hen sterker te maken, maar ook de inwoners maken de gemeenschap sterker.

Meer weten?

Wil je weten hoe dit merkconcept eruitziet? Bekijk dan het Brandbook light.
Wil je als medewerker van de gemeente aan de slag met het merkconcept, neem dan contact op met de communicatieafdeling. Of misschien heb je als inwoner een leuk idee? Dan horen we dat graag! communicatie@oude-ijsselstreek.nl