Corona

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Helaas blijkt het noodzakelijk om planbare zorg zoals heup- of liesbreukoperaties te stoppen, zodat de meest acute zorg nog wel door kan gaan. Bijvoorbeeld zware hartoperaties, kankerbehandelingen en niertransplantaties. We willen allemaal in het ziekenhuis, bij de huisarts en de polikliniek terecht kunnen als dat nodig is. Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen.

Informatie naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 26 november

Coronavaccinatie

Om u zelf en uiteindelijk de mensen om u heen te beschermen tegen het coronavirus is vaccineren de belangrijkste stap. Heeft u vragen over het vaccineren? Kijk dan op de website www.coronavaccinatie.nl of op de website van de GGD Noord- en Oost Gelderland.

Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op de website van de Rijksoverheid of de website van het RIVM. Heeft u hierna nog vragen bel dan het publieksnummer: 0800 - 1351.

Kunt u het antwoord op uw vraag over het coronavirus niet vinden op de website? Stel uw vraag dan via het coronaloket. 

Coronaloket