Corona

Corona is niet weg. Er zullen nog steeds mensen ziek worden van corona. Gelukkig werkt vaccineren goed en daarnaast hebben veel mensen weerstand opgebouwd door een besmetting. 

Algemene informatie

Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vindt u de landelijke richtlijnen. Op de website van de Rijksoverheid leest u altijd de laatste informatie over het coronavirus en de maatregelen. Hebt u nog vragen? U kunt bellen met het landelijke informatienummer: 0800 - 1351.

Coronavaccinatie

Heeft u vragen over het vaccineren? Kijk dan op de website www.coronavaccinatie.nl of op de website van de GGD Noord- en Oost Gelderland

Herhaalprik

Iedereen van 12 jaar en ouder kan in het najaar van 2022 een herhaalprik tegen corona krijgen met vernieuwde vaccins. Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt. Zij krijgen sinds 13 september 2022 een uitnodiging en kunnen op afspraak bij de GGD’en terecht voor de herhaalprik. 

Adviezen om coronabesmetting te beperken

Met onderstaande adviezen kunt u besmetting voor uzelf en anderen zo veel mogelijk voorkomen. En kunt u rekening houden met mensen die zich nog zorgen maken om hun gezondheid. Want als we in het najaar weer meer binnen zijn, verspreiden virussen zoals corona zich sneller.

  • Was vaak uw handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Zorg voor voldoende frisse lucht
  • Verkoudheidsklachten? Blijf thuis en doe een zelftest.
  • Haal een een herhaalprik

Kunt u het antwoord op uw vraag over het coronavirus niet vinden op de website? Stel uw vraag dan via het coronaloket.

Coronaloket

Landelijke regelingen voor ondernemers

Er zijn landelijke regelingen om ondernemers te ondersteunen. Meer informatie vindt u op:

Steunmaatregelen van de gemeente voor verenigingen en stichtingen

Veel verenigingen en stichtingen zijn door de coronacrisis voor grote uitdagingen komen te staan. De huidige steunmaatregelen die genomen zijn vanuit de Rijksoverheid voor (vrijwilligers- en maatschappelijke) organisaties op het gebied van welzijn, kunst, cultuur, sport, recreatie, toerisme en buurthuizen zijn niet altijd voldoende om tot een goede oplossing te komen. Als gemeente bieden wij deze verenigingen en stichtingen extra ondersteuning. De huidige steunmaatregelen zijn verlengd tot 1 januari 2023. 

Meer informatie en aanvragen