Ulft

Met bijna 10.500 inwoners is Ulft de grootste plaats in gemeente. Met het vertrek van de oude metaalindustrie zijn er terreinen bij het centrum van het dorp vrijgekomen die een verandering ondergaan. Het wordt een knus centrum met een aantrekkelijk winkelaanbod voor een breed publiek. Naast meer winkels komen er ook woningen bij. Grote bedrijven zijn gevestigd aan de rand van Ulft, op de bedrijventerreinen de Rieze IV en V. Aan de rand van het centrum ligt het voormalig DRU fabrieksterrein. Het terrein is onderdeel van het DRU Industriepark.

Voorzieningen

Ulft heeft een uitgebreid winkelaanbod en een bloeiend verenigingsleven met onder meer het Ulfts Mannenkoor en de Ulftse Nachtegalen. Ulft heeft ook een modern zorgcentrum: De Debbeshoek. 

Culturele activiteiten vinden plaats in de DRU Industriepark, waarin o.a. een theaterzaal en een popzaal gevestigd is. In Ulft is ook de Wesenthorst, onderdeel van het Almende College gevestigd. De wekelijkse markt vindt u in de Kerkstraat op zaterdag van 09:00 – 14:00 uur.

Wijkraden

De wijkraden vertegenwoordigen uitsluitend de belangen van de wijkbewoners en zorgen voor een goed leefklimaat in de wijk.

Stichting Wijkraad Ulft Centrum

E-mail: hansengelen024@hotmail.com

Gebiedsmakelaar Ulft: Sonja Vink

06-83705783 
sonja.vink@oude-ijsselstreek.nl

Neem contact op met uw gebiedsmakelaar als u vragen of opmerkingen heeft over bijvoorbeeld de volgende onderwerpen:

  • U heeft iemand nodig om mee te denken over het organiseren van een bijeenkomst/activiteit?
  • U wilt weten wat er in omliggende dorpen gebeurt als het gaat om uw plannen/initiatieven en hoe u daarvan kunt leren of er wellicht bij aan kunt haken?
  • U heeft ideeën voor uw woonomgeving, maar u weet niet bij wie u terecht kunt voor hulp om uw idee verder uit te werken?
Portretfoto: gebiedsmakelaar Sonja Vink