Trouwlocaties

De gemeente heeft een aantal vaste trouwlocaties: de Oude Ettense Kerk, het Hofshuus in Varsseveld, DRU Industriepark in Ulft, en in het gemeentehuis voor kleine gezelschappen.

Oude Ettense Kerk in Etten

De Oude Ettense Kerk aan de Oudekerkstraat 2A in het centrum van Etten is een historische locatie. Al meer dan 1000 jaar wordt hier gedoopt, getrouwd en begraven. De kerk is een rijksmonument en heeft een stijlvol interieur. De kerk, met ruim honderd zitplaatsen wordt geroemd om de akoestiek. U kunt ervoor kiezen om de voltrekking van uw burgerlijk huwelijk te laten volgen door een kerkelijk huwelijk. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden. U kunt iedere dag van de week trouwen op deze locatie, behalve op zondag.

Wilt u trouwen in de Oude Ettense Kerk?

Neemt u dan eerst contact op met de contactpersoon, René Leijzer. Telefoonnummer: (0315) 685 360 of 06-28923550, of e-maildres: info@oudekerketten.nl. Daarna kunt u contact opnemen met de gemeente, afdeling Burgerzaken.

Het Hofshuus in Varsseveld

Het Hofshuus, gelegen aan de Leemscherweg 24 in Varsseveld, is een gaaf bewaarde Oost-Nederlandse hallehuisboerderij uit de zeventiende eeuw en ligt aan de rand van het dorp. Sinds 1990 is het rijksmonument in handen van de Stichting Museum Kerspel Varsefelt, die het geschikt heeft gemaakt voor huwelijksvoltrekkingen. De deel is geschikt voor partijen tot honderd personen. De 'grote keuken' voor kleinere gezelschappen tot twintig personen. De boerderij en het buitenterrein zijn zeer geliefd voor het maken van fotoreportages. In Het Hofshuus kunt u van maandag tot en met zaterdag terecht om te trouwen.

Wilt u trouwen in Het Hofshuus?

Neemt u dan eerst contact op met de beheerder van dit gebouw, mevrouw Elly Kwerreveld-Boomkamp. Telefoonnummer: 06-15664252, of e-maildres: t.kwerreveld@upcmail.nl. Daarna kunt u contact opnemen met de gemeente, afdeling Burgerzaken.

DRU Industriepark in Ulft

De DRU Industriepark ligt in het centrum van Ulft, aan de oever van de Oude IJssel. Het complex kent een 250 jaar lange historie als ijzergieterij en metaal-fabriek. De leegstaande fabriek kreeg in de afgelopen jaren een culturele bestemming en daarmee een bruisend nieuw leven. De overblijfselen van een industrieel verleden zijn in de verschillende ruimtes van de DRU Industriepark nog steeds tastbaar aanwezig. Deze locatie heeft een geheel eigen sfeer en wordt voor een huwelijksvoltrekking smaakvol ingericht. De DRU Industriepark biedt mogelijkheden voor grote en kleine gezelschappen.

DRU Ouhrlokaal

Het Ouhrlokaal is een prachtig stukje industrieel erfgoed dat in originele staat is teruggebracht. Met perfecte horecavoorzieningen en een heerlijk ruim terras aan de rivier de Oude IJssel met uitzicht over de prachtige Achterhoekse landerijen. Aanmeren in een romantisch bootje of een verlichte gondel? Het wachten is op jullie jawoord...

DRU Conferentiezaal

In de conferentiezaal is de industriële historie nog duidelijk zichtbaar. Het is een hoge en lichte ruimte, waarin atmosfeer en functionaliteit met elkaar in balans zijn. Deze zaal biedt plaats aan grote gezelschappen en wordt voor deze gelegenheid passend ingericht.

DRU Lounge

De aangrenzende lounge is voor kleine gezelschappen tot 35 personen. Een zeer sfeervolle locatie voor de start van een mooie huwelijksdag. De gezellige gashaard en de fraaie raampartijen geven een bijzondere sfeer aan deze zaal.

Wilt u trouwen in de DRU Industriepark? Neem dan eerst contact met hen op. Telefoonnummer 0315-200150. E-mailadres: info@dru-industriepark.nl. Website: www.dru-industriepark.nl. Daarna kunt u contact opnemen met de gemeente, afdeling burgerzaken.

Het gemeentehuis in Gendringen

Voormalige Raadszaal / Bedrijfsrestaurant

Deze prachtige sfeervolle ruimte met veel kunst beschikt over een unieke lichtinval. De ruimte biedt plaats aan ongeveer 25 personen. Allen op vrijdagmiddag is het bedrijfsrestaurant van 2 tot 4 uur te gebruiken.

Voor meer informatie neem contact met ons op.

Andere locaties

Het is in onze gemeente ook mogelijk om binnen de gemeentegrenzen voor een eigen locatie te kiezen. Hierin wordt een verschil gemaakt tussen de zogenoemde “eenmalige locaties” en “vaker gekozen locaties”. Bij eenmalige locaties kunt u denken aan uw eigen achtertuin of aan “de boomgaard van opa”. Onder de vaker gekozen locaties vallen horecagelegenheden en bijvoorbeeld kapelletjes.

De voorwaarden om op een locatie op verzoek te trouwen zijn als volgt:

  • Het aanstaand bruidspaar zorgt voor iemand die de gasten naar hun stoel begeleidt (bijvoorbeeld de ceremoniemeester of een medewerker van de locatie)
  • Het aanstaande bruidspaar zorgt zelf voor een reservering of toestemming om te trouwen op de aangevraagde locatie bij de eigenaar van de locatie.

Voor andere trouwlocaties dan de vaste trouwlocaties van de gemeente Oude IJsselstreek moet u een locatieverzoek indienen bij de gemeente. U moet het verzoek voor een alternatieve locatie minimaal vier maanden voor de huwelijksdatum indienen. Als een eigen trouwlocatie uw voorkeur heeft moet dit wel eerst worden aangevraagd bij de gemeente.

Dit doet u via één van de onderstaande formulieren: