Trouwlocaties

De gemeente heeft een aantal vaste trouwlocaties: de Oude Ettense Kerk, het Hofshuus in Varsseveld, DRU Cultuurfabriek in Ulft, en in het gemeentehuis voor kleine gezelschappen.

Buitenkant Oude Ettense kerk in Etten
Buitenkant Oude Ettense kerk in Etten

Oude Ettense Kerk in Etten

Binnenkant Oude Ettense Kerk
Binnenkant Oude Ettense Kerk

De Oude Ettense Kerk aan de Oudekerkstraat 2A in het centrum van Etten is een historische locatie. Al meer dan 1000 jaar wordt hier gedoopt, getrouwd en begraven. De kerk is een rijksmonument en heeft een stijlvol interieur. De kerk, met ruim honderd zitplaatsen wordt geroemd om de akoestiek. U kunt ervoor kiezen om de voltrekking van uw burgerlijk huwelijk te laten volgen door een kerkelijk huwelijk. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden. U kunt iedere dag van de week trouwen op deze locatie, behalve op zondag.

Buitenkant Hofshuus Varsseveld
Buitenkant Hofshuus Varsseveld

Het Hofshuus in Varsseveld

De Deel in Het Hofshuus
De Deel in Het Hofshuus

Het Hofshuus, gelegen aan de Leemscherweg 24 in Varsseveld, is een gaaf bewaarde Oost-Nederlandse hallehuisboerderij uit de zeventiende eeuw en ligt aan de rand van het dorp. Sinds 1990 is het rijksmonument in handen van de Stichting Museum Kerspel Varsefelt, die het geschikt heeft gemaakt voor huwelijksvoltrekkingen. De deel is geschikt voor partijen tot honderd personen. De 'grote keuken' voor kleinere gezelschappen tot twintig personen. De boerderij en het buitenterrein zijn zeer geliefd voor het maken van fotoreportages. In Het Hofshuus kunt u van maandag tot en met zaterdag terecht om te trouwen.

'De Grote Keuken' in Het Hofshuus
'De Grote Keuken' in Het Hofshuus

Wilt u trouwen in Het Hofshuus?

Neemt u dan eerst contact op met de beheerder van dit gebouw, mevrouw Elly Kwerreveld-Boomkamp. Telefoonnummer: 06-15664252, of e-maildres: t.kwerreveld@upcmail.nl. Daarna kunt u contact opnemen met de gemeente, afdeling Burgerzaken.

Buitenkant DRU Cultuurfabriek
Buitenkant DRU Cultuurfabriek

DRU Cultuurfabriek in Ulft

De DRU Cultuurfabriek ligt in het centrum van Ulft, aan de oever van de Oude IJssel. Het complex kent een 250 jaar lange historie als ijzergieterij en metaal-fabriek. De leegstaande fabriek kreeg in de afgelopen jaren een culturele bestemming en daarmee een bruisend nieuw leven. De overblijfselen van een industrieel verleden zijn in de verschillende ruimtes van de DRU Cultuurfabriek nog steeds tastbaar aanwezig. Deze locatie heeft een geheel eigen sfeer en wordt voor een huwelijksvoltrekking smaakvol ingericht. De DRU Cultuurfabriek biedt mogelijkheden voor grote en kleine gezelschappen.

DRU Ourhlokaal
DRU Ourhlokaal

DRU Ouhrlokaal

Het Ouhrlokaal is een prachtig stukje industrieel erfgoed dat in originele staat is teruggebracht. Met perfecte horecavoorzieningen en een heerlijk ruim terras aan de rivier de Oude IJssel met uitzicht over de prachtige Achterhoekse landerijen. Aanmeren in een romantisch bootje of een verlichte gondel? Het wachten is op jullie jawoord...

DRU Conferentiezaal
DRU Conferentiezaal

DRU Conferentiezaal

In de conferentiezaal is de industriële historie nog duidelijk zichtbaar. Het is een hoge en lichte ruimte, waarin atmosfeer en functionaliteit met elkaar in balans zijn. Deze zaal biedt plaats aan grote gezelschappen en wordt voor deze gelegenheid passend ingericht.

DRU Lounge
DRU Lounge

DRU Lounge

De aangrenzende lounge is voor kleine gezelschappen tot 35 personen. Een zeer sfeervolle locatie voor de start van een mooie huwelijksdag. De gezellige gashaard en de fraaie raampartijen geven een bijzondere sfeer aan deze zaal.

Wilt u trouwen in de DRU Cultuurfabriek? Neem dan eerst contact met hen op. Telefoonnummer 0315-714358. E-mailadres: info@drucultuurfabriek.nl. Website: www.drucultuurfabriek.nl. Daarna kunt u contact opnemen met de gemeente, afdeling burgerzaken.

Gemeentehuis van Oude IJsselstreek in Gendringen
Gemeentehuis van Oude IJsselstreek in Gendringen

Het gemeentehuis in Gendringen

Trouwkamer Schuijlenburg
Trouwkamer Schuijlenburg

Trouwkamer Schuijlenburg

De spreekkamer Schuijlenburg is een prachtige eigentijdse ruimte met een warme uitstraling en geeft plaats aan maximaal 20 personen.

collegekamer
collegekamer

Collegekamer

De collegekamer op de eerste verdieping van het gemeentehuis is een moderne en sfeervolle kamer. Deze ruimte biedt plaats aan maximaal 25 personen.

Andere locaties

U mag in principe overal in de gemeente Oude IJsselstreek trouwen. Wel gelden de volgende voorwaarden:

  • De locatie moet openbaar toegankelijk zijn
  • De locatie moet goed bereikbaar zijn
  • De locatie moet veilig zijn en de openbare orde mag niet worden verstoord
  • U moet toestemming hebben van de eigenaar of beheerder van het terrein
  • Er moeten toiletten in de buurt zijn
  • U mag niet trouwen in de lucht of op het water

U moet het verzoek voor een alternatieve locatie minimaal vier maanden voor de huwelijksdatum indienen. Als een eigen trouwlocatie uw voorkeur heeft moet dit wel eerst worden aangevraagd bij de gemeente. Dit doet u via het volgende formulier.