Sinderen

Buurtschap Sinderen, met een kleine 1.000 inwoners, is omgeven door de natuurgebieden Wissink en Idink-Nibbelinkbos. Het buurtschap is in trek bij toeristen en heeft meerdere campings en kampeerboerderijen. Het buurtschap is klein en de mensen hebben een hechte onderlinge band. Veel activiteiten vinden plaats in het buurtschapshuis Sinderen. De historische Antoniuskapel bij het voormalige kasteel Sinderen is een bezienswaardigheid. De omgeving van Sinderen kent van oudsher vele kerkepaden waar fietsers en wandelaars kunnen genieten van de omgeving zonder autoverkeer. Stichting Kerk-en Fietspaden Sinderen e.o. heeft een aantal onverharde paden in ere hersteld en aan laten sluiten op fiets- en wandelpaden in de omgeving.

Vereniging voor Sinderens Belang

Website Sinderens Belang

E-mail: sinderensbelang@gmail.com

Gebiedsmakelaar Sinderen: Arnold Spijkers

06-20018477
a.spijkers@oude-ijsselstreek.nl

Neem contact op met uw gebiedsmakelaar als u vragen of opmerkingen heeft over bijvoorbeeld de volgende onderwerpen:

  • U heeft iemand nodig om mee te denken over het organiseren van een bijeenkomst/activiteit?
  • U wilt weten wat er in omliggende dorpen gebeurt als het gaat om uw plannen/initiatieven en hoe u daarvan kunt leren of er wellicht bij aan kunt haken?
  • U heeft idee├źn voor uw woonomgeving, maar u weet niet bij wie u terecht kunt voor hulp om uw idee verder uit te werken?
Portretfoto: gebiedsmakelaar Arnold Spijkers