Silvolde

Silvolde heeft ruim 5400 inwoners en ligt in een prachtige natuurlijke omgeving met verschillende bezienswaardigheden zoals de Nederlands Hervormde Kerk, de Rooms Katholieke kerk en Gerritsmolen. Het buitengebied kenmerkt zich door boerderijen en weidelandschap met zijn coulissen aan de ene zijde en uitzicht op de Oude IJssel met zijn rivierenlandschap aan de andere zijde. Het is er prachtig wandelen en fietsen.

De markant beboste heuvel de Paasberg vindt zijn oorsprong rond de ijstijd, toen hier niet de Oude IJssel maar een voorloper van de Rijn door het gebied stroomde. 
Het dorp kent een rijk verenigingsleven op gebied van sport, muziek, toneel, theater, kunst en cultuur.

Silvolde kent op gebied van het onderwijs een regionale functie. Naast een tweetal basisscholen en middelbaar onderwijs ligt aan de rand van de Paasberg het Isala College met HAVO, VWO, Technasium en Cambridge Certificates.

Evenementen

  • Carnaval, Kermis in de derde week van september.
  • Daklozen party in de laatste week van juni.
  • Huntenpop in augustus.
  • Zeepkistenrace in de maand mei.

Medische voorzieningen en Zorg

Huisarts, Tandarts, Fysiotherapie, Thuiszorg, Woonzorgnet. Woonzorgcentrum en verpleeghuis De Schuylenburg met en wijksteunpunt. Wijkcentrum De Lichtenberg met verschillende activiteiten voor jong en oud.

Belangenvereniging Silvolds Belang

Website Silvolds Belang

Gebiedsmakelaar Silvolde: Arnold Spijkers

06-20018477
a.spijkers@oude-ijsselstreek.nl

Neem contact op met uw gebiedsmakelaar als u vragen of opmerkingen heeft over bijvoorbeeld de volgende onderwerpen:

  • U heeft iemand nodig om mee te denken over het organiseren van een bijeenkomst/activiteit?
  • U wilt weten wat er in omliggende dorpen gebeurt als het gaat om uw plannen/initiatieven en hoe u daarvan kunt leren of er wellicht bij aan kunt haken?
  • U heeft ideeën voor uw woonomgeving, maar u weet niet bij wie u terecht kunt voor hulp om uw idee verder uit te werken?