Reinigingsrecht

Wat u moet weten

U bent zelf verantwoordelijk voor het scheiden en afvoeren van uw bedrijfsafval. Als de gemeente dit voor u doet, moet u reinigingsrecht betalen. Reinigingsrecht is een belasting voor het ophalen en verwerken van afval van kantoren, winkels en dienstverlenende bedrijven.

Kosten

Het tarief voor het vastrecht bedraagt € 220,80 (exclusief BTW) op jaarbasis voor het belastingjaar 2024.

  • De kosten voor het aanbieden per lediging van een kleine grijze (140 liter) container bedraagt € 8,50 (exclusief BTW).
  • De kosten voor het aanbieden per lediging van een grote grijze (240 liter) container bedraagt € 14,75 (exclusief BTW).

Nu ontvangt u de rekening voor het vast bedrag van 2024. In februari 2025 ontvangt u de rekening voor het vast bedrag van 2025 plus de afrekening van uw aanbod van het restafval over heel 2024.

Verhuizing

Indien uw bedrijf gaat verhuizen buiten de gemeente of u gaat het reinigingsrecht opzeggen, krijgt u een vermindering van het vaste bedrag voor de periode dat uw bedrijf niet meer in de gemeente is gevestigd. Tegelijk krijgt uw bedrijf de afrekening van het aanbod van restafval. We rekenen af per de 1e dag van de volgende kalendermaand. Dit geldt ook voor het opzeggen van het reinigingsrecht. 

Meer informatie

U kunt contact opnemen met het grondstoffenteam van de gemeente via telefoonnummer (0315) 292 292. Of mail naar grondstoffenteam@oude-ijsselstreek.nl

Bekijk de actuele verordening