Paspoort of identiteitskaart, vermissing of diefstal doorgeven

Bent u uw (Nederlandse) paspoort en/of identiteitskaart kwijt? Of is uw paspoort of ID-kaart gestolen? Dan moet u dit zo snel mogelijk aan ons doorgeven, zodat niemand er misbruik van kan maken. Het melden van een vermissing (kwijt of gestolen) van een reisdocument of rijbewijs is gratis.

Doorgeven vermissing/diefstal van een Paspoort en/of ID-kaart

U kunt uw vermissing online bij ons doorgeven. Omdat het online doorgeven van uw vermissing plaats- en tijdsonafhankelijk is, kunt u sneller handelen. U hoeft niet te wachten op de afspraak bij de gemeente en zelfs als u in het buitenland bent, kunt u snel en makkelijk uw vermissing doorgeven.

Om de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart online bij ons door te geven, heeft u uw DigiD gegevens nodig. Zijn er meerdere reisdocumenten kwijt of gestolen? Geef dan per document een vermissing door. (U kunt niet online een vermissing van een Rijbewijs doorgeven).

Online doorgeven vermissing/diefstal paspoort of identiteitskaart

Let op: U vraagt met deze procedure géén nieuw paspoort of identiteitskaart aan, maar geeft alleen de vermissing of diefstal door.

Wilt of kunt u uw vermissing niet digitaal doorgeven? Maak dan een afspraak. Wilt u gelijktijdig een nieuw paspoort/ID-kaart aanvragen, maak daarvoor een andere afspraak.

Document ongeldig!

Hebt u een paspoort of identiteitskaart als vermist opgegeven? Dan is het paspoort of identiteitskaart niet meer geldig. U moet dan een nieuw paspoort of ID-kaart aanvragen.

Weet u niet zeker of een document vermist is? Zoek dan eerst goed of u het nog kunt vinden. Want zodra u een reisdocument als vermist opgeeft, kunt u het niet meer gebruiken. Ook niet als u het terugvindt. U moet een teruggevonden paspoort of identiteitskaart inleveren bij de gemeente.

Wie mag een vermissing doorgeven?

  • Personen vanaf 12 jaar
  • Eén van de ouders van kinderen tot en met 17 jaar

Verlies identiteitsbewijs in het buitenland

Bent u uw Nederlandse identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart) kwijtgeraakt in het buitenland, meld dit dan zo snel mogelijk bij de plaatselijke politie. En geef uw vermissing ONLINE door. Dit om fraude te voorkomen. Meteen daarna vraagt u bij de Nederlandse ambassade of het consulaat een nieuw paspoort of tijdelijk reisdocument aan om terug naar Nederland te kunnen reizen.

Identiteitsbewijs of paspoort teruggevonden

Heeft u uw identiteitsbewijs of paspoort teruggevonden? Lever deze dan in bij de gemeente.