Nieuwsbrieven

U kunt zich abonneren op de digitale nieuwsbrieven van de gemeente Oude IJsselstreek. Op deze manier kunt u via de e-mail op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen onze gemeente.

Als u vragen over de nieuwsbrieven heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente Oude IJsselstreek.

Overzicht van digitale nieuwsbrieven waarop u zich kunt abonneren:

Afval

Sinds 1 januari werken we met een nieuw afvalbeleid. Met dit beleid willen we zorgen voor meer afvalscheiding en recycling. Het doel is dat elke inwoner in 2025 niet meer dan 1 kilo restafval per week weggooit. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom het afvalbeleid en tips en ervaringen van mede inwoners lezen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief Afval

Woningbouw

Er zijn veel woningen nodig en Oude IJsselstreek heeft een plan gemaakt voor 1400 tot 1900 woningen tot 2030. Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuws rondom de woningbouw? Over de projecten die lopen en de projecten die nog komen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief Woningbouw

Omgevingswet

In heel Nederland wordt in 2022 de omgevingswet ingevoerd. Via deze nieuwsbrief leggen we uit wat het is en welke gevolgen het heeft voor u als inwoner of ondernemer in Oude IJsselstreek. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet in Nederland en in Oude IJsselstreek? 

Meld u aan voor de nieuwsbrief Omgevingswet

Ring van Europese IJzersteden

Het lidmaatschap van de Ring van Europese IJzersteden stelt de gemeente in staat om internationale ervaringen te delen en deel te nemen in projecten die voor onze gemeente van belang zijn. Het ijzer verbindt en de belangen die hiermee verbonden zijn, worden vanuit een sociaaleconomische, culturele en toeristische invalshoek opgepakt. Van 23 tot en met 26 september 2021 wordt de jaarvergadering Ring van Europese IJzersteden in Oude IJsselstreek georganiseerd. Om de toegevoegde waarde van het lidmaatschap van de Ring beter bij inwoners en regionaal onder de aandacht te brengen is de werkgroep IJzeren Ring opgericht. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten?

Meld u aan voor de nieuwsbrief Ring van Europese IJzersteden

Het VIP

Het VIP is een nieuw te ontwikkelen industriepark in Varsseveld. Het terrein ligt naast Hofskamp II. Bent u ondernemer met interesse en/of wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit industriepark meld u dan aan voor de nieuwsbrief. Meer informatie over Het VIP kunt u ook vinden op: https://www.hetvip.nl/

Meld u aan voor de nieuwsbrief Het VIP

Afmelden

Wilt u een nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u dit regelen via de link in de nieuwsbrief.