MijnOverheid

 

Introductie

Oude IJsselstreek biedt onze inwoners de mogelijkheid om de aanslag gemeentelijke belastingen via MijnOverheid te ontvangen en te betalen. U ontvangt de aanslag dan in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Registereren en ontvangen

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen voortaan digitaal wilt ontvangen, moet u zich registeren voor de Berichtenbox op www.mijn.overheid.nl. Hiervoor hebt u DigiD nodig. Na de registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox.

Controleer na uw registratie of de gemeente Oude IJsselstreek is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres registreren bij MijnOverheid.

Hoe gaat het in zijn werk?

•              Meld u aan voor de berichtenbox via de website: www.mijn.overheid.nl/berichtenbox

•              Log in met uw DigiD en controleer of gemeente Oude IJsselstreek is aangevinkt.

•              U ontvangt een e-mail als de aanslag in de Berichtenbox staat.

Als u zich al hebt geregistreerd voor de Berichtenbox, controleer dan of de gemeente Oude IJsselstreek is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’. U ontvangt de aanslag gemeentelijke belastingen dan voortaan digitaal. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres registreren bij MijnOverheid.

Het ontvangen van uw aanslag via de Berichtenbox heeft een aantal voordelen. Het is overzichtelijk en veilig; alleen u kunt bij uw gegevens doordat u moet inloggen met uw DigiD. U kunt uw aanslagen en WOZ-beschikkingen altijd en overal inzien. Ook sparen we het milieu, omdat we minder papier gebruiken.

Als u zich niet registreert voor de Berichtenbox, dan ontvangt u de aanslag automatisch per post.

Meer informatie

Kijk op: www.mijnoverheid.nl/berichtenbox. Of bekijk hier het instructiefilmpje.

U kunt contact opnemen met het team Belastingen via telefoonnummer (0315) 292 292. Of mail naar belastingen@oude-ijsselstreek.nl.