Meehelpen op het stembureau?

Op woensdag 22 november is de Tweede Kamerverkiezing. Voor de bezetting van de stembureaus tijdens deze verkiezing hebben we vrijwilligers nodig. Inmiddels hebben we voldoende stembureauleden geworven. Mensen die zich alsnog aanmelden om te willen helpen, komen op de reservelijst te staan.

Wie zoeken we?

Elk stembureau bestaat uit 3 leden en 1 voorzitter. U kunt zich aanmelden als (plaatsvervangend) voorzitter, stembureaulid of teller.

 • Voorzitter (van 07.00 uur tot 14.00 uur OF van 14.00 uur tot 21.00 uur en aansluitend tel coördinator vanaf 21.00 uur):
  Als (plaatsvervangend) voorzitter bent u eindverantwoordelijke op het stembureau.
 • Stembureaulid (van 07.00 uur tot 14.00 uur OF van 14.00 uur tot 21.00 uur):
  Als stembureaulid controleert u de kiezers die op het stembureau mogen stemmen. U zorgt dat het stemmen volgens de regels gaat.
 • Stembureaulid èn teller (van 07.00 uur tot 14.00 uur OF van 14.00 uur tot 21.00 uur en aansluitend tellen vanaf 21.00 uur):
  Als stembureaulid controleert u de kiezers die op het stembureau mogen stemmen. U zorgt dat het stemmen volgens de regels gaat. Als teller helpt u na sluitingstijd met het tellen van de stemmen.
 • Stemmenteller (na 21.00 uur)
  Als teller helpt u na sluitingstijd met het tellen van de stemmen.

Iets voor u?

U hoeft niet persé affiniteit te hebben met of kennis te hebben van politieke zaken. Het is ook een hele mooie kans om te leren! Het is leuk om een inkijkje te krijgen in hoe het allemaal gaat rondom een verkiezing. En een dag op het stembureau samen met andere stembureauleden is natuurlijk ook hartstikke gezellig. In het formulier kunt u aangeven welke functie u wilt vervullen.

Aanmelden

Houd uw agenda vrij op 22 november

Enkele weken voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezing benoemen wij de stembureauleden in onze gemeente. U ontvangt hierover bericht. U ontvangt ook bericht als we u op de reservelijst plaatsen. Houd woensdag 22 november dus vrij in uw agenda. 

E-learning

Bent u als (plaatsvervangend) voorzitter, stembureaulid of teller benoemd of staat u op de reservelijst, dan volgt u een e-learning. Ook als u al eerder op een stembureau hebt gezeten. U ontvangt hierover meer informatie na uw benoeming.

Meer weten?

Heeft u vragen of twijfelt u of het iets voor u is? Neem dan gerust contact op met de gemeente via telefoonnummer (0315) 292 292 of mail naar verkiezingen@oude-ijsselstreek.nl onder vermelding van Tweede Kamerverkiezing 2023.