Mark Heister

Als Dienstverlener Informatievoorziening kom ik graag bij andere afdelingen op de werkvloer. Om mijn eigen werk te doen, maar ook de collega’s te helpen met tips en tricks omtrent de dagelijkse stroom aan informatie en hoe dit te beheren in het Zaaksysteem. Het Zaaksysteem is het gemeentelijk archief waaruit de inwoners rechten en plichten kunnen en mogen ontlenen. Ook zaken die van cultuurhistorisch belang zijn worden in het Zaaksysteem opgeslagen en op den duur voor eeuwige bewaring overgebracht naar het Erfgoedcentrum in Doetinchem. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bestemmingsplannen en bouwvergunningen. Het Zaaksysteem is daarmee in feite het geheugen van de gemeente.

In mijn organisatie voel ik de vrijheid om ook buiten de gangbare hokjes te werken. Ik mag bijvoorbeeld meehelpen het interne studiekanaal (OIJ Academy) te vullen met korte online trainingen over bijvoorbeeld het gebruik van het Zaaksysteem en MS Teams.

Verder neem ik met enkele collega’s deel aan Werkgroep GENDERingen, met als doel onze mooie gemeente, over het onderwerp LHBTQI+ uit te mogen roepen als Regenbooggemeente.
Kortom: Oude IJsselstreek is een fijne gemeente om voor te mogen werken!