Flexwonen

In 2021 is akkoord gegeven op het investeren in tijdelijke woningen in de gemeente. Deze ‘flexwoningen’ dragen bij aan het bieden van betaalbare woonruimte op de krappe woningmarkt. De locaties waar de tijdelijke woningen gaan komen zijn inmiddels bekend.

Wat is een flexwoning?

Een flexwoning is een permanente woning die relatief gemakkelijk verplaatsbaar is. Het is een kleine maar volwaardige woning. De woningen zullen in principe 15 jaar op één locatie blijven staan. Daarna bekijken we per locatie of de huidige locatie nog steeds geschikt is of dat de flexwoningen verplaatst worden naar een andere locatie binnen de gemeente.

Waar worden de flexwoningen gebouwd?

Er zijn op dit moment een aantal locaties bepaald. Dit zijn:

  • De Borgsche Rieten, ter hoogte van de van Wischstraat in Terborg
  • De Eikenlaan, ter hoogte van de Korenbloemstraat in Varsseveld
  • Het Haam, ter hoogte van de kruising met de Rusthuisweg in Varsseveld
  • De Voorstsestraat, ter hoogte van het Hogeveld in Ulft
  • De Walseweg, nabij de Rozenstraat in Gendringen
  • De Weverstraat in Varsselder
  • De Zeskamp, ter hoogte van de kruising met de Hogeweg in Ulft

Omwonenden van de locaties zijn hiervan inmiddels op de hoogte gesteld. Wanneer duidelijk is op welke locaties gestart gaat worden zullen wij dit bekend maken.

Wanneer worden de flexwoningen gebouwd?

De verwachting is dat in 2023 de eerste flexwoningen in de gemeente geplaatst gaan worden. In de eerste fase plannen we 45-50 flexwoningen. Daarna kijken we waar nog behoefte aan is. Op dit moment zijn we bezig met het opstellen van een uitvraag aan partijen die de flexwoningen kunnen realiseren op de aangewezen locaties.

Voor wie zijn de flexwoningen bedoeld?

De flexwoningen komen beschikbaar voor starters, jongeren, statushouders, alleenstaanden, arbeidsmigranten en spoedzoekers. De gemeente zal zorgvuldig omgaan met het toewijzen van de woningen.

Wat gaan de flexwoningen kosten?

De flexwoningen zullen aangeboden worden als huurwoningen. De definitieve huurprijzen zijn nog niet bekend.

Hoe ziet een flexwoning eruit?

Flexwoningen kennen veel verschillende ontwerpen, in de basis zijn het een kleine, zelfstandige woningen met een eigen keuken, badkamer en toilet.

Hoe worden omwonenden betrokken?

Omwonenden van de locaties zijn via een brief op de hoogte gesteld over de flexwoningen. Wanneer er meer bekend is over de vervolgstappen zullen omwonenden hiervan op de hoogte gebracht worden en zullen zij gelegenheid krijgen om mee te denken over de invulling van de locaties. De verwachting is dat er in het najaar van 2022 meer bekend is over de vervolgstappen.

Wanneer/Hoe kan ik me inschrijven voor een flexwoning?

We zitten nog helemaal in de beginfase van het project en u kunt zich nog niet inschrijven voor een woning. Wél, kunt u op ons digitaal platform: www.onzeoudeijsselstreek.nl de voortgang volgen.

Waar kan ik terecht met vragen?

Wij houden u op de hoogte via onze gemeentelijke kanalen: de website, social media, het gemeentenieuws.  Ook kunt u meelezen en praten op ons interactieve platform. Hiervoor kunt u zich aanmelden via: www.onzeoudeijsselstreek.nl/projecten. Kunt u de gewenste informatie niet vinden of heeft u een andere vraag? Deze kunt u stellen op het online platform, via een (privé) bericht: www.onzeoudeijsselstreek.nl