Betaling gemeentelijke belastingen

Beschrijving

De gemeente biedt u de mogelijkheid om de gemeentelijke belastingen via automatische incasso te betalen. Het aanslag bedrag wordt dan verdeeld over acht maandelijkse termijnen. Maandelijks wordt dan 1/8ste deel van het aanslagbedrag automatisch afgeschreven van uw bankrekening. De incasso vindt plaats aan het einde van elke maand. De eerste termijn wordt eind maart geïncasseerd en de achtste termijn wordt eind oktober geïncasseerd. Als u in het verleden al een  machtigingskaart heeft ingezonden, dan ziet u dit terug op uw aanslagbiljet. Als u de gemeente niet gemachtigd heeft moet het totaalbedrag voor 31 juli betaald zijn.

Aanvragen

Wilt u in termijnen betalen? U kunt dit online aan ons doorgeven met onderstaande links.

Automatische betaling voor inwoners:

Automatische betaling aanvragen (DigiD)

Automatische betaling voor bedrijven / organisaties:

In de bijsluiter, die u bij uw aanslag gemeentelijke belastingen heeft ontvangen, staat vermeld dat als de aanslag op naam van een bedrijf staat, dat u dan kunt inloggen op de digitale belastingbalie met uw RSIN-nummer en aanslagnummer. Maar vanwege technische redenen is het op dit moment helaas niet mogelijk om met deze gegevens in te loggen. Maar om een machtiging voor automatische incasso door te geven kunt u als bedrijf wel inloggen met eHerkenning.

Automatische betaling aanvragen (eHerkenning)

U kunt ook onderstaand formulier invullen, en per mail sturen naar belastingen@oude-ijsselstreek.nl.

Formulier automatische betaling gemeentelijke belasting

U kunt dit formulier ook per post toesturen. Stuur het naar: Gemeente Oude IJsselstreek, team Belastingen, Postbus 42, 7080 AA GENDRINGEN.
 

Wijziging bankrekeningnummer

Een wijziging van uw bankrekeningnummer kunt u online met DigiD en eHerkenning doorgeven met bovenstaande links, of door een mail te sturen naar belastingen@oude-ijsselstreek.nl. Vermeld in deze mail uw naam, adresgegevens en uw oude en nieuwe bankrekeningnummer.

Wilt u het bedrag liever zelf overmaken?

Als u het te betalen bedrag niet via automatische incasso door de gemeente wilt laten incasseren, dan kunt u het bedrag natuurlijk ook zelf overmaken. U kunt hiervoor de QR-code gebruiken die op de aanslag vermeld staat. Of u kunt het bedrag zelf over maken naar het rekeningnummer van de Gemeente Oude IJsselstreek: NL 45 BNGH 0285 1142 63. Vermeld bij de omschrijving dan uw debiteurnummer en aanslagnummer.

Kosten

Het automatisch in acht termijnen betalen van de aanslag gemeentelijke belastingen kost u niets.

Meer informatie

U kunt contact opnemen met het team Belastingen via telefoonnummer (0315) 292 292. Of mail naar belastingen@oude-ijsselstreek.nl.