Bedrijventerreinen en beschikbare kavels in de gemeente

Bekijk hieronder de informatie over onze industriegebieden waar gronden uitgeefbaar zijn.

Ulft - De Rieze

Het bedrijventerrein De Rieze ligt aan de noordzijde van Ulft, goed ontsloten door de N317 (Slingerparallel) en heeft daardoor een snelle aansluiting op de A18. Op korte loopafstand is er een busverbinding. Ook het Duitse achterland is op een steenworp afstand. Ulft kenmerkt zich van oudsher door de IJzerindustrie die zijn ontstaansgeschiedenis heeft door de aanwezigheid van oerhoudende grond in de omgeving. De metaalsector speelt nog steeds een belangrijke rol in de werkgelegenheid in dit deel van de gemeente Oude IJsselstreek. Een andere belangrijke tak is de groothandel in antiek en decoratieartikelen. Op dit bedrijventerrein zijn nog kavels beschikbaar, hiervoor kunt u contact opnemen met Dayenne Vos, telefoonnummer: (0315) 292 236, email: d.vos@oude-ijsselstreek.nl of Jorrit Hondorp, telefoonnummer: (0315) 292 362, email: j.hondorp@oude-ijsselstreek.nl.

Op bedrijventerrein de Rieze zijn momenteel geen bouwkavels meer beschikbaar.

aab3914c-00db-4eb6-9264-7c9fff7430f2

Varsseveld - De Hofskamp

Het bedrijventerrein De Hofskamp in Varsseveld is ca 100 ha groot (inclusief het meest recente en nog in uitgifte zijnde Hofskamp-Oost fase 2). Varsseveld is gelegen aan het begin van de snelweg A18 en de bedrijven hebben daardoor een snelle verbinding met de rest van het land en natuurlijk ook met het Duitse achterland. De verbinding richting Twente loopt via de N18. De geplande opwaardering van de N18 richting Twente zal de bereikbaarheid van het bedrijventerrein in de toekomst nog verder verbeteren. Het bedrijventerrein ligt ook op korte loopafstand van het trein- en busstation in Varsseveld. Daardoor is Hofskamp Zuid en Oost uitstekend bereikbaar met de auto, voor wegtransport en met openbaar vervoer.

Op bedrijventerrein De Hofskamp zijn momenteel geen kavels meer beschikbaar.

Het VIP (Varsseveld Industriepark)

Het gaat economisch goed in gemeente Oude IJsselstreek. In de periode tussen 2009 en 2018 is de werkgelegenheid gegroeid met 5% en in Varsseveld met maar liefst 22%. Om deze positieve lijn te kunnen voortzetten, is gestart met de planvorming van bedrijventerrein Het VIP. Het VIP is een uitbreiding van 25 hectare van het bestaande terrein Hofskamp-Oost in Varsseveld. De uitbreiding is nodig voor het behouden en versterken van de economische positie van de gemeente Oude IJsselstreek en de kern Varsseveld, met name waar het gaat om Smart Industry. Het VIP wordt een bedrijventerrein met een WOW-factor. Toekomstbestendig, veel groen en water en van hoogwaardige kwaliteit. Bekijk voor meer informatie de website van HetVip.nl

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? 

Meld u aan voor de nieuwsbrief Het VIP

be23136f-da22-42ea-8402-56f9d57d9d71