Verduurzamen voor ondernemers

Wilt u met uw bedrijf een verduurzamingsslag maken? Misschien past dan één van de initiatieven bij u.

Bekijk voorbeelden uit de gemeente

Zonnige bedrijven

Zonnige bedrijven is een project om bedrijven met grote daken (500 m2 of meer) te stimuleren zonnepanelen op hun daken te plaatsen. De focus ligt op snel meters maken en het ontzorgen van bedrijven. Daarom krijgen geïnteresseerde ondernemers een gratis businesscase en hulp bij technische keuzes van Agem en DOORAdvies. Zij kunnen ook helpen met het aanvragen van een SDE-subsidie.

Veel bedrijven hebben interesse in zonnepanelen maar missen tijd en/of kennis om een goede keuze te maken. De gemeente wil met dit project deze ondernemers begeleiden en steunen. Agem voert dit project uit namens de gemeente. Informatie via Ruud Krabbenborg, ruud.krabbenborg@agem.nl of 0314-820388.

Bekijk de website van Zonnige Bedrijven

Achterhoek Onderneemt Duurzaam

Wilt u meer winst maken met minder energie? Wilt u inzicht in hoe u uw energiekosten omlaag kunt brengen? Wilt u meer weten over duurzaam ondernemen? De gemeente organiseert samen met SIKA (Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek) een traject om ondernemers te ondersteunen in het maken van keuzes om meer duurzaam te ondernemen. Uw huidige energieverbruik bepaalt voor welke gratis scan u in aanmerking komt.

Energieverbruik <50.000 kWh of < 25.000 m3: MKB EnergieCheckUp

Een van de producten die aangeboden worden is de MBK EnergieCheckUp. Dit is een laagdrempelige scan voor de met name detailhandel, horeca en kantoren. De ondernemer krijgt aan de hand van de scan een globaal beeld van zijn mogelijkheden om energie te besparen en een overzicht van erkende maatregelen. Hij of zij kan verder voor een verdere uitwerking terugvallen op hun eigen installateurs. Het programma loopt van 2018 t/m 2021.

Energieverbruik 50.000 - 200.000 kWh of 25.000 - 75.000 m3: DOE scan

Een van de producten die aangeboden worden is de DOE-scan. De DOE-scan combineert een duurzaam ondernemen-scan op 11 strategische aspecten en een energie-scan op operationeel niveau. De DOE-scan levert ondernemers de onderbouwing voor hun investeringsbeslissingen met betrekking tot duurzaam ondernemen en energiebesparing. Afhankelijk van de wensen kan een ondernemer meer informatie krijgen over duurzaam ondernemen. Het programma loopt van 2018 t/m 2021.

Kijk op de website van Achterhoek Onderneemt Duurzaam

Stimuleringslening voor micro- en kleine bedrijven

De stimuleringslening duurzame maatregelen voor kleine en micro ondernemingen  is bedoeld voor het verduurzamen van bedrijfsgebouwen van kleine en micro ondernemingen. Deze organisaties hebben niet altijd genoeg financiële armslag om te verduurzamen, maar willen wel besparen op het energieverbruik zodat er meer geld over blijft voor de bedrijfsvoering. Een lening kan dan een oplossing zijn.

De lening kan worden gebruikt voor allerlei energiebesparende en energie opwekkende maatregelen, bijvoorbeeld voor isolatiemaatregelen, warmtepompen, LED verlichting en zonnepanelen. De lening wordt afgesloten bij SVn. Het Agem Energieloket voert de regeling namens de gemeente uit. Wilt u meer weten over deze leningen, dan kunt rechtstreeks contact opnemen met het Agem Energieloket via 0314 – 820 360 of energieloket@agem.nl

Ga naar de website van het Agem energieloket