Kunstwerk ‘NO Hate’ toert door IJsselstreek

Op vrijdagmiddag 19 april, de Landelijke dag tegen pesten, vond de officiële aftrap plaats van het reizend kunstwerk ‘NO Hate’. Het kunstwerk staat voor het streven naar een gemeente zonder haat, discriminatie en vooroordelen. Het moedigt aan tot respect, begrip en acceptatie van diversiteit. 

Feestelijke aftrap

Tijdens de aftrap hebben verschillend inwoners, zowel jong als oud, uit Oude IJsselstreek hun persoonlijke ervaringen en standpunten rondom het thema ‘NO Hate’ gedeeld. Ook wethouder Janine Kock bracht in haar toespraak het belang van dit onderwerp naar voren.

Kunstwerk NO Hate

Het kunstwerk, een cortenstalen sculptuur in de vorm van de letters 'NO HATE', is een initiatief van Alexandra Rangger en Bernhard Witsch uit Oostenrijk. Kunstenaars met diverse achtergronden werden uitgenodigd om hun eigen boodschap rond dit thema te creëren, variërend van afbeeldingen tot woordcreaties of korte zinnen. Alle bijdragen zijn vervolgens samengevoegd tot één kunstwerk, dat ongeveer een meter hoog, zeven meter breed en 40 centimeter diep is. Het kunstwerk verspreidt de boodschap van respect en haatvrije samenwerking en is gratis aan onze gemeente beschikbaar gesteld.

NO Hate toer

Het kunstwerk is tot de zomer op 6 verschillende locaties in Oude IJsselstreek te bewonderen. Met deze toer wil de gemeente Oude IJsselstreek een krachtige boodschap van inclusie en respect door de hele gemeente verspreiden. Hieronder vindt u het toerschema.

LocatiesDatum
Gemeentehuis 10 april - 6 mei 2024
Slawijkseweg/Emmerikseweg, Netterden6 mei - 21 mei 2024
Silvoldseweg/Terborgseveld, Terborg21 mei - 28 mei 2024
Almende college, Silvolde28 mei - 7 juni 2024
IKC De Groeituin, Varsseveld7 juni - 18 juni 2024
DRU Industriepark, Ulft18 juni - 3 juli 2024

 

 

 

Kunstwerk 'No hate' voor gemeentehuis in Gendringen