Kind en Scheidingspunt: steunpunt voor ouders die uit elkaar gaan

Loopt uw relatie niet lekker? Twijfelt u over scheiden? Vraagt u zich af hoe u de kinderen goed ondersteunt als u uit elkaar gaat? Het Kind & Scheidingspunt denkt met u mee en geeft ondersteuning. Buurtzorg Jong, Sensire maatschappelijk werk, Sensire sociaal raadsliedenwerk en de gemeente Oude IJsselstreek verzorgen gezamenlijk deze ondersteuning.

Scheiden, wat nu?

Een (echt)scheiding kan nog jaren gevolgen hebben voor het welzijn van betrokkenen. Het Kind & Scheidingspunt helpt één of beide ouders grip te houden op alles wat er komt kijken bij een scheiding, zowel emotioneel als opvoedkundig of financieel. Het is er om ouders te helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen, hen te voorzien van de nodige informatie om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en te voorkomen dat de situatie zich verhardt. 

Professionals van het Kind & Scheidingspunt denken mee, informeren en coachen als dat nodig is. Het steunpunt is er ook voor:
- ouders die twijfelen over hun relatie en overwegen uit elkaar te gaan en 
- ouders met problemen in een samengesteld gezin. 
De informatie, adviezen en de gesprekken zijn kosteloos.

Inloopspreekuur

De inloop van het Kind & Scheidingspunt is wekelijks open voor informatie, advies en het beantwoorden van korte vragen. Ouders kunnen iedere dinsdag terecht van 15.00 tot 15.30 uur op de locatie van Sensire en Buurtzorg Jong aan De Blenk 2 in Ulft. 
Een afspraak maken kan ook via e-mail via: kindenscheiding@oude-ijsselstreek.nl