Gemeentelijke subsidie voor isolatiemaatregelen

Verduurzamen huis

Oude IJsselstreek heeft een eigen gemeentelijke subsidie voor isolatiemaatregelen. Deze speciale subsidieregeling helpt inwoners met een laag inkomen met het verduurzamen van hun huis, en daarmee met het verlagen van de energierekening.

Voor alle woningeigenaren

Er is subsidie mogelijk voor alle woningeigenaren. De hoogte van de subsidie hangt af van uw situatie:

Welke groep Hoeveel subsidie Wanneer aanvragen Recht op subsidie met maatregelen uitgevoerd vanaf: 
Woningeigenaren met een inkomen boven modaal 

30% subsidie 

Maximaal € 600 

Vanaf 1 april 2023 1 januari 2023 
Woningeigenaren met een inkomen tot modaal (€37.000 in 2021) 

70% subsidie 

Maximaal € 1.500 

Beschikbaar 1 juli 2022 
Woningeigenaren die energietoeslag hebben ontvangen 85% subsidie 
Maximaal €3.000 
Beschikbaar1 juli 2022

Voor welke isolatiemaatregelen? 

De subsidie kunt u gebruiken voor dak-, spouwmuur-, en vloerisolatie, en voor HR++(+) glas. De subsidie geldt met terugwerkende kracht: u kunt deze aanvragen voor maatregelen uitgevoerd vanaf januari 2023. U heeft ook recht op subsidie als u zelf thuis aan de slag gaat met het uitvoeren van isolatiemaatregelen. Bekijk de beleidsregel Oude IJsselstreek Isoleert 2022 / 2023 die voor u van toepassing is.

Beleidsregel 'Woningeigenaren met inkomen boven modaal'

Beleidsregel 'Woningeigenaren met inkomen tot modaal'

Subsidie aanvragen

Komt u in aanmerking voor de subsidie? U kunt de gemeentelijke subsidie aanvragen via de website van het Energieloket Achterhoek: www.energieloketachterhoek.nl/portaal. Als u nog geen account hebt, dient u deze eerst aan te maken.

Aanvragen subsidie

Landelijke subsidie

Er is ook landelijke subsidie voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen: ISDE subsidie. Deze subsidie kunt u aanvragen wanneer u de maatregelen heeft laten uitvoeren. U heeft geen recht op landelijke subsidie, als u zelf aan de slag gaat met het plaatsen van isolatiemaatregelen. Meer informatie kunt u vinden op de website van rvo

Als u hulp wil bij het aanvragen van ISDE subsidie, kunt u de klantenservice van RVO benaderen via telefoonnummer 088 042 47 47.

Het Energieloket Achterhoek helpt u verder!

Komt u er niet helemaal uit? Heeft u nog vragen over de subsidies voor het isoleren van uw woning of andere duurzaamheidsmaatregelen? Medewerkers van het Energieloket Achterhoek kijken graag met u mee en voorzien u van advies.