Gemeentelijke subsidie voor isolatiemaatregelen

Oude IJsselstreek heeft een eigen gemeentelijke subsidie voor isolatiemaatregelen. Deze speciale subsidieregeling helpt inwoners met een laag inkomen met het verduurzamen van hun huis, en daarmee met het verlagen van de energierekening.

Voor huishoudens met een eigen woning en inkomen onder modaal

Deze subsidie geldt voor inwoners met een eigen woning en een inkomen onder modaal (bruto gezinsinkomen maximaal 37.000 euro in 2021).

Hoogte subsidie

Het gaat om een gemeentelijke subsidie van 70% van het bedrag van de isolatiemaatregelen, met een maximum van € 1.500. Huishoudens die in 2022 de gemeentelijke energietoeslag hebben ontvangen, hebben recht op 85% subsidie, met een maximum van € 3.000.

Voor welke isolatiemaatregelen? 

De subsidie is in te zetten voor dak-, spouwmuur-, en vloerisolatie, en voor HR++(+) glas. De subsidie geldt met terugwerkende kracht: u kunt hem aanvragen voor maatregelen uitgevoerd vanaf juli 2022. U heeft ook recht op subsidie als u zelf thuis aan de slag gaat met het uitvoeren van isolatiemaatregelen.

Beleidsregel Oude IJsselstreek isoleert 2022 / 2023

Subsidie aanvragen

Komt u in aanmerking voor de subsidie? U kunt de gemeentelijke subsidie aanvragen via de website van het energieloket van AGEM: portaal.agem.nl. Als u nog geen account hebt, dient u deze eerst aan te maken.

Aanvragen subsidie

Landelijke subsidie

Er is ook landelijke subsidie voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen: ISDE subsidie. Deze subsidie kunt u aanvragen wanneer u de maatregelen heeft laten uitvoeren. U heeft geen recht op landelijke subsidie, als u zelf aan de slag gaat met het plaatsen van isolatiemaatregelen. Meer informatie kunt u vinden op de website van rvo

Als u hulp wil bij het aanvragen van ISDE subsidie, kunt u de klantenservice van RVO benaderen via telefoonnumer 088 042 47 47.

Het Energieloket van de AGEM helpt u verder!

Komt u er niet helemaal uit? Heeft u nog vragen over de subsidies voor het isoleren van uw woning of andere duurzaamheidsmaatregelen? Medewerkers van het AGEM Energieloket kijken graag met u mee en voorzien u van advies.