Bertus en Thea Kuiperij diamant

Dinsdag 2 april 2024 ging locoburgemeester Marco Bennink op bezoek bij Bertus en Thea Kuiperij-Kempers in Ulft om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Bertus, de oudste uit een gezin met zeven kinderen en Thea, de oudste uit een gezin met drie kinderen, leerden elkaar kennen op het slotbal van Dansstudio Berendsen. 

In zijn werkzame leven ging Bertus na 4,5 jaar diensttijd werken als rijinstructeur. Dit heeft hij twee jaar gedaan. Daarna heeft hij 37 jaar in de bouw in Duitsland gewerkt. Thea was in haar werkzame leven huisvrouw en zorgde voor de kinderen. 

Gevraagd naar hun wederzijdse hobby’s geeft Bertus aan, dat het eigenlijk alles is wat hij met zijn handen kan maken, onder andere beeldhouwen. Daarnaast doet hij vrijwilligerswerk. Ook is hij al eens mee geweest met een transport naar Litouwen. Thea houdt van handwerken. 
Vermeldenswaardig is dat folkloristische dansgroep De Dörsvlègels uit Ulft is in hun huiskamer is opgericht. De dansgroep bestaat nog steeds en is een gezellige groep mensen die elke donderdagavond samen oefenen en op de klanken van accordeons, de traditionele dansen instuderen.

Het echtpaar Kuiperij heeft drie kinderen.