Zaterdag 30 maart – jaarlijkse compostdag

 
Zaterdag 30 maart houdt de gemeente de traditioneel geworden compostdag. Tijdens deze dag staat het belang van gescheiden inzameling van groente-, fruit- en tuinafval centraal. Waarom doen we het ook alweer? Om iedereen bewust te maken van de meerwaarde om gft-afval te composteren en te vergisten. Afvalscheiding loont.

De inwoners van Oude IJsselstreek worden tijdens de compostdag bedankt voor hun inspanningen het gft-afval gescheiden te houden van het restafval. Een bedankje in de vorm van gratis compost. De voorraad compost bestaat uit 25 ton los gestort materiaal en circa 3.600 zakken van 40 liter.

Afhalen compost

De compost kan door inwoners van de gemeente (er kan naar legitimatie worden gevraagd) gratis worden afgehaald op zaterdag 30 maart tussen 09.00 en 13.00 uur op de werf, de Hogenkamp 10 in Ulft. U kunt kiezen uit:

  • losgestorte compost (maximaal ca. een halve m3) of
  • compost in zakken (maximaal 6).

Voor los gestort compost is het noodzakelijk dat u met een aanhangwagen komt. Uw aanhangwagen wordt met behulp van een heftruck geladen. Bij benadering dus een halve m3 per aanhanger.

Voor alle compost geldt: OP = OP!

Denkt u hieraan?

Bij losse lading, zoals los gestort compost, moet uw aanhanger voorzien zijn van een ladingnet of zeil, zodat er niets af kan waaien.

Vragen of informatie

Voor vragen of informatie kunt u bellen met (0315) 292 292.