Wielly en Riet Lukassen diamant

Maandag 1 juli 2024 ging locoburgemeester Ben Hiddinga op bezoek bij Wielly (88 jaar) en Riet-Lukassen-Jansen (84 jaar) in Ulft om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Wielly Lukassen uit Varsselder en de Ulftse Riet Jansen leerden elkaar kennen bij Dansschool Witjes in Ulft waar ze beide dansles kregen. Hoewel geen liefde op het eerste gezicht, groeide het wel vrij snel uit tot een mooie relatie. Ze komen beiden uit een groot gezin. Riet is de oudste van negen kinderen uit het gezin van schildersbedrijf Jansen uit Ulft. Wielly komt uit een gezin van tien kinderen en was de één na jongste. Thuis hadden ze een boerderij, een winkel, café, molen en maalderij en niet te vergeten een goede bakkerij. Van jongs af aan moesten de kinderen meehelpen in het bedrijf.

In beide gezinnen stonden humor en gezelligheid centraal. De kermis, carnaval en de feestdagen werden altijd samen gevierd. Wielly en Riet zijn 40 jaar lid geweest van de carnavalsvereniging en ze zijn nog altijd lid van De Pol. Hier gaan ze nog steeds kaarten en vieren er carnaval. Riet en Wielly hebben beiden veertig jaar gewerkt bij de Kermis op De Pol en iedereen kent hen.

Wielly was vrachtwagenchauffeur en heeft daarnaast elk weekend in de bakkerij van zijn broer geholpen. Riet heeft negen jaar bij Berghaus gewerkt en later heeft ze veel mensen ondersteund als interieurverzorgster en als extra hulp als mensen de zaken zelf niet konden . Riet is nog steeds erg actief en zorgzaam voor anderen. 

In haar vrije tijd gaat Riet vaak kaarten met Wielly. Daarnaast heeft ze een skipbo-club, puzzelt ze, gaat ze geregeld een eindje fietsen en gaat ze graag naar feestjes. Ook houdt ze van mooie kleding en winkelen. Elke ochtend lost ze de puzzels op uit de krant en maakt ze kaartjes. 
Wielly houdt van Biljarten en kaarten. Hij doet het iets rustiger aan de laatste tijd. Wielly en Riet zijn in 2023 verhuisd naar een aanleunwoning bij de Debbeshoek. Nadat ze 59 jaar met veel plezier op de Hutteweg hebben gewoond, was het wel even wennen op de nieuwe woonplek. Omdat ze zo sociaal zijn hebben ze al snel nieuwe vrienden gemaakt en doen ze veel leuke dingen samen. Ze hebben het hier goed naar hun zin.

Het echtpaar Lukassen heeft twee kinderen en drie kleinkinderen, waar ze heel gek mee zijn.

locoburgemeester Ben Hiddinga met Wielly en Riet Lukassen
locoburgemeester Ben Hiddinga met Wielly en Riet Lukassen