Voorwoord wethouder

Van harte welkom! Graag stel ik mij aan u voor. En vertel ik u over onze gemeente en hoe wij werken.

Mijn naam is Peter van de Wardt. Als wethouder met sociale zaken, onderwijs en economie in mijn portefeuille zie ik kansen voor een betere aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Regelmatig bezoek ik bedrijven en ondernemers in onze gemeente om hun bedrijf te bezichtigen en te horen welke zaken er spelen. Want we hebben elkaar nodig als het gaat om werkgelegenheid, bloeiende economie, onderwijs, opleidingen en duurzame, veilige bedrijventerreinen. Om maar eens iets te noemen uit een breed scala aan onderwerpen die u als ondernemer vast tegenkomt.

Hoe doen wij dat?

Dit doen wij met elkaar, samen met en voor bedrijven en inwoners. Het gebied van Oude IJsselstreek kent vooral een maakindustrie, van vroeger uit en ook nu nog. Producten van bedrijven uit onze gemeente en uit de regio Achterhoek zijn technisch hoog en innovatief. Ze gaan de hele wereld over en toch zijn we in deze regio vaak nog zo bescheiden. Dat siert ons ook. We doen het gewoon!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als ondernemer heeft u de gemeente op meerdere vlakken nodig: denk aan parkmanagement bedrijventerreinen, vergunningverlening of bij uitbreiding/nieuwbouwplannen. Maar ook bij u zoektocht naar personeel, bereikbaarheid van uw bedrijf of duurzame oplossingen voor uw bedrijfsvoering. U kunt voor heel veel zaken bij ons terecht. Wij staan naast u als ondernemer en hebben een groot netwerk. We zijn er voor iedereen, voor de kleine ondernemer om de hoek, de detailhandel en ook de ondernemers in ons buitengebied.

In onze gemeente vinden wij het belangrijk om u als ondernemer te kennen en te weten waar u mee bezig bent. Daarom krijgt u bij ons een vaste contactpersoon, één van onze accountmanagers van team Economie. Zij zijn uw “buddy” bij al uw vragen of ze zijn intern contactpersoon bij projecten die meerdere teams van de gemeente raken zoals in het geval van nieuwbouw. Dit om het u gemakkelijk, duidelijk en persoonlijk te maken, maar zeker ook om de voortgang helder en snel te houden.

Wie laat u mee doen?

In onze gemeente moet iedereen mee kunnen doen in de maatschappij. Een baan, vrijwilligerswerk of een stage geeft perspectief. En vaak ook veel voldoening. Men leert nieuwe dingen en nieuwe mensen kennen. Dit heeft ook invloed op iemands gezondheid en effect op zijn of haar omgeving, bijvoorbeeld binnen een gezin.

Peter van der Wardt
Peter van der Wardt

In gesprekken met ondernemers vraag ik dan ook vaak om speciale aandacht voor de signaleringsfunctie als werkgever om alle werknemers mee te laten doen en zich te blijven ontwikkelen. Of om mensen die wat langer uit de arbeidsmarkt zijn een kans te geven om weer werkervaring op te doen. Ook dat heeft te maken met betere aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Wij hebben elkaar nodig! Bouwt u met ons mee aan een bloeiende gemeente?