Verlies of diefstal rijbewijs, paspoort of ID-kaart

Verlies of diefstal van uw Nederlandse identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) moet u persoonlijk melden bij de gemeente aan de balie. U kunt hiervoor een afspraak maken voor Vermissing reisdocument of rijbewijs.

Verlies identiteitsbewijzen

Bent u uw rijbewijs, paspoort of ID-kaart kwijt? U kunt hiervoor online een afspraak maken.

Het kwijtgeraakte document is vanaf het moment van de melding niet meer geldig. U kunt het ook zelf niet meer gebruiken als u het terug vindt. 

Verlies identiteitsbewijs in het buitenland

Bent u uw Nederlandse identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort, identiteitskaart) kwijtgeraakt in het buitenland, meld dit dan zo snel mogelijk bij de plaatselijke politie. Meteen daarna vraagt u bij de Nederlandse ambassade of het consulaat een nieuw paspoort of tijdelijk reisdocument aan om terug naar Nederland te kunnen reizen.

Nieuw of vervangend rijbewijs

Na verlies of diefstal van uw rijbewijs, kunt u voor het nieuwe rijbewijs kiezen uit:

  1. Een rijbewijs met dezelfde einddatum als uw oude rijbewijs. U hoeft dan geen gezondheidsverklaring aan te vragen of een medische keuring te ondergaan;

  2. Een rijbewijs met een latere einddatum dan uw oude rijbewijs. Had u voor uw oude rijbewijs een gezondheidsverklaring en een medische keuring nodig? Dan is dat nu ook het geval.

Geef tijdens uw aanvraag aan de balie uw voorkeur aan.

Identiteitsbewijs of rijbewijs teruggevonden

Heeft u uw identiteitsbewijs of rijbewijs teruggevonden? Breng deze dan terug naar de gemeente.