Verkiezing meest toegankelijke gemeente

Oude IJsselstreek meest toegankelijke gemeente van Nederland?

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) start op 17 mei met de verkiezing ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’. Hiermee wil de VNG gemeenten stimuleren de toegankelijkheid te verbeteren. Want iedereen in Nederland moet mee kunnen doen!

Welke gemeente is de meest toegankelijke van Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte? U kunt het bepalen op meesttoegankelijkegemeente.nl. Na twee publieksrondes kiest een vakjury de uiteindelijke winnaar.

Hoe kunt u stemmen?

Van 17 mei tot en met 27 juni kunt u de gemeente Oude IJsselstreek beoordelen. Aan de hand van een aantal korte vragen beoordeelt u de gemeente op onder andere toegankelijkheid van winkels, het vinden van informatie, openbare toiletten, fysieke toegankelijkheid en onderwijs en werk. Het invullen van de vragenlijst kost een paar minuten. Vergeet niet na het invullen van de vragen de bevestiging aan te klikken die u via de mail ontvangt. U kunt gemeente Oude IJsselstreek beoordelen, maar ook andere gemeenten.

Beoordeel onze gemeente

Hoe wordt de meest toegankelijke gemeente van Nederland gekozen? Bekijk het in de video:

Superteam doet verslag van verkiezing

De verkiezing wordt vastgelegd door het Superteam. Het Superteam bestaat uit de talentvolle makers Eva Eikhout (presentatrice BNNVARA van o.a. Weet Wat Je Date), Mari Sanders (regisseur en documentairemaker, van o.a. Mari staat op), Zjos Dekker (de zelfverklaarde leukste autist van Twitter), Wirin Jewlal (schrijver en genomineerd voor De Gouden Venus van Milo) en Deborah Cameron (programmamaker, host en PowerQueen). Ze brengen in beeld hoe het gesteld is met de toegankelijkheid in Nederland. Hun verhalen kun je op meesttoegankelijkegemeente.nl en sociale media volgen.

Van alle gemeenten in Nederland wint één gemeente de hoofdprijs: deze mag zich de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland noemen. Ook reikt de jury een aanmoedigingsprijs uit aan een gemeente die goed op weg is.