Verkiezing meest toegankelijke gemeente

Oude IJsselstreek meest toegankelijke gemeente van Nederland?

Gemeente Oude IJsselstreek doet mee aan de verkiezing ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’. Deze verkiezing is georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Met deze verkiezing wil de VNG gemeenten stimuleren de toegankelijkheid te verbeteren. Want iedereen in Nederland moet mee kunnen doen!

Welke gemeente is de meest toegankelijke van Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte? U kunt het bepalen op meesttoegankelijkegemeente.nl. Na twee publieksrondes kiest een vakjury de uiteindelijke winnaar.

Hoe kunt u stemmen?

Van de 352 gemeenten zijn er 12 gemeentes over in de halve finale. Ook Oude IJsselstreek zit daar bij, dankzij iedereen die de vragenlijst over toegankelijkheid in de gemeente heeft ingevuld.

U kunt uw stem uitbrengen op de meest toegankelijke gemeente via de stemknop. Vergeet niet uw stem te bevestigen via het ingevoerde email adres. De vijf gemeentes met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Uiteindelijk kiest de vakjury hier een winnaar uit.

Stemmen kan tot uiterlijk 29 augustus.

Stem op onze gemeente

Hoe wordt de meest toegankelijke gemeente van Nederland gekozen? Bekijk het in de video:

Superteam doet verslag van verkiezing

De verkiezing wordt vastgelegd door het Superteam. Het Superteam bestaat uit de talentvolle makers Eva Eikhout (presentatrice BNNVARA van o.a. Weet Wat Je Date), Mari Sanders (regisseur en documentairemaker, van o.a. Mari staat op), Zjos Dekker (de zelfverklaarde leukste autist van Twitter), Wirin Jewlal (schrijver en genomineerd voor De Gouden Venus van Milo) en Deborah Cameron (programmamaker, host en PowerQueen). Ze brengen in beeld hoe het gesteld is met de toegankelijkheid in Nederland. Hun verhalen kun je op meesttoegankelijkegemeente.nl en sociale media volgen.

Van alle gemeenten in Nederland wint één gemeente de hoofdprijs: deze mag zich de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland noemen. Ook reikt de jury een aanmoedigingsprijs uit aan een gemeente die goed op weg is.