Veilige voetgangers oversteekplaats op de Debbeshoek in Ulft

Bij de gemeente Oude IJsselstreek komen, ondanks een goede inrichting van de oversteekplaatsen toch nog regelmatig meldingen binnen over vooral de zichtbaarheid op de verschillende voetgangers oversteekplaatsen (VOP’s). Zo is in 2022 de VOP op het St. Jorisplein veiliger ingericht. Dit heeft veel positieve reacties opgeleverd waardoor de gemeente heeft besloten om hier een vervolg aan te geven.

Omdat er over de VOP op de Debbeshoek in Ulft meldingen zijn binnengekomen over de slechte zichtbaarheid gaan we deze ook veiliger inrichten. De firma POL uit Heteren heeft van ons de opdracht gekregen om de VOP op de Debbeshoek op dezelfde wijze in te richten als de VOP op het St. Jorisplein in Terborg.

De installatie zal woensdag 7 februari geplaatst worden waardoor er hinder voor het verkeer ontstaat. Om de hinder zo klein als mogelijk te houden zal tijdens de werkzaamheden het verkeer, door verkeersregelaars veilig langs de werkzaamheden geleid worden. Het fietspad wordt afgesloten en fietsers worden verzocht af te stappen en over het voetpad langs het werk te lopen.

Voetgangers oversteekplaats St. Jorisplein Terborg na inrichting met hoge zichtbare reflecterende borden.
Voetgangers oversteekplaats St. Jorisplein Terborg na inrichting

Voor vragen of opmerkingen over de uitvoering en de planning van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer P. Blom van het team Civiele Ruimte. Hij is bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente: (0315) 292 292.

Voetgangers oversteekplaats Debbeshoek Ulft voor inrichting, huidige situatie zonder reflecterende hoge zichtbare verkeersborden.
Voetgangers oversteekplaats Debbeshoek Ulft voor inrichting