Trouwambtenaren stellen zich voor

 
Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, (BABS) de trouwambtenaar, sluit een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Alleen als u kiest voor een uitgebreide ceremonie kunt u een voorkeur aangeven voor de trouwambtenaar en neemt de BABS ruim van tevoren contact met u op. U krijgt dan van tevoren een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar.

HIERONDER STELLEN DE TROUWAMBTENAREN UIT DE GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK ZICH AAN U VOOR.

Agnes van den Beld

Agnes van den Beld (1961)

Ambtenaar burgerlijke stand bij burgerzaken met speciale aandacht voor huwelijksvoltrekkingen, woont in Gendringen.

HET GAAT OM JULLIE WENSEN

Ik ben geïnteresseerd in mensen en hun wensen en samen met jullie maak ik er een mooie warme ceremonie van op een heel persoonlijke manier. Het is jullie grote dag dus geef je wensen aan mij door, er is heel veel mogelijk. Mijn creativiteit komt daarbij goed van pas. Wanneer er al kinderen zijn krijgen die natuurlijk een mooie rol in het geheel en heb ik hier zeker aandacht voor. Het moet een mooi feestje worden met plechtigheid voor het grote moment maar zeker ook met humor in de persoonlijke speech. Graag maak ik kennis met jullie in je eigen vertrouwde omgeving.


Annemieke Bosman

   Annemieke Bosman (1964)

Docent Engels en Duits en vertaalster, woont in Emmerich (Klein Netterden)

HUMOR, OPRECHTE INTERESSE EN OOG VOOR DETAIL

Natuurlijk ga ik eerst bij het bruidspaar langs voor een gesprekje. En omdat een huwelijksvoltrekking toch vooral een blij moment is, hoort er wat mij betreft een flinke dosis sprankelende humor bij. Dus: barst in het voorgesprek maar los met de anekdotes! Meestal vraag ik (telefonisch of via e-mail) aan vrienden en/of familie of zij nog wat leuke anekdotes over het paar weten, uiteraard alleen als de bijna-bruid en bruidegom daar prijs op stellen! Maar er kan ook sprake zijn van omstandigheden waarbij humor plaats moet maken voor gepaste ernst. Daar wordt dan uiteraard rekening mee gehouden. Kijk, daar zit voor mij de uitdaging: jullie een warme, persoonlijke en op maat gemaakte huwelijksvoltrekking laten beleven!”  

Paulien Koster

Paulien Koster (1953)

Voorheen kleuterleidster/verkoopster woont in Ulft.

ZOLANG ER LIEFDE IS TUSSEN MENSEN, ZULLEN ZE DAT WILLEN BEVESTIGEN

Ook na 10 jaar als BABS voor de gemeente oude IJsselstreek  te hebben gewerkt, vind ik het nog steeds heerlijk om huwelijken en geregistreerd partnerschappen (GPS) te sluiten. Steeds weer ontmoet ik leuke mensen , in alle leeftijds categorieën,  en in alle mogelijke combinaties,  die uitkijken naar hun GPS of Huwelijk. Alle facetten van dit werk zijn leuk om te doen. Op de eerste plaats de fijne gesprekken bij de bruidsparen thuis; over de liefde het leven en de toekomst. Deze gesprekken zijn voor mij de inspiratiebron om een mooie, leuke, romantische of humoristische toespraak te schrijven. Er is, ook op huwelijksgebied, veel veranderd de laatste jaren. De één pakt groots uit op de dag zelf, anderen kiezen voor een meer bescheiden huwelijks / GPS ceremonie in intieme kring. Het ene bruidspaar is jong en kijkt hoopvol uit naar een toekomst samen, of misschien als gezin. Het wat oudere bruidspaar brengt levenservaring in, en dat levert prachtige gesprekken en ceremonies op. Alles heeft zijn charme, en krijgt van mij evenveel aandacht,  zorg en inzet. De meest gestelde vraag aan ons trouwambtenaren is: wordt er nog wel getrouwd?!.Het antwoord: Zéker wel!!!! En daar werk ik graag aan mee.


Carla Lammers

  Carla Lammers (1964)

Voorheen kleuterjuf. Nu ritueelbegeleider bij afscheid. Woont in Doetinchem

 IK MAG JULLIE ECHT IN DE ECHT VERBINDEN

Een bijzonder moment vraagt om bijzondere aandacht. Als je besluit te trouwen dan wil je dat de huwelijksdag  een dag wordt met een gouden randje. Een dag die moet kloppen bij jullie verwachtingen en  wensen.  Daar wil ik, als trouwambtenaar, graag mijn steentje aan bijdrage. Door het officiële gedeelte van de dag, voordat het grote feest losbarst, te maken tot een onvergetelijk moment. Voordat de grote dag daar is maken we natuurlijk eerst kennis. In een persoonlijk gesprek ontmoeten wij elkaar. Een gesprek waarin jullie, jullie wensen kenbaar kunnen maken. Wordt het een toespraak met de nodig humor afgewisseld met een serieuze ondertoon? Zijn er momenten die extra aandacht verdienen? Bijvoorbeeld even stilstaan bij mensen die er helaas niet meer bij kunnen zijn.  Een toespraak op maat gemaakt. Stijlvol, betrokken en persoonlijk! De dag waarop ik jullie echt in de echt mag verbinden.  Ik zie er naar uit! Je compleet voelen met de ander waar je zielsveel van houdt”. Dat is wat ik iedereen, die dronken is van de liefde, toewens.


2_ringen.jpg  

 Eenmalige trouwambtenaar

Het is ook mogelijk om op verzoek van het bruidspaar een eigen trouwambtenaar voor één dag te benoemen. De eigen trouwambtenaar wordt dan door het college van burgemeester en wethouders benoemd voor één dag en moet daarna nog worden beëdigd door de rechtbank. Deze mogelijkheid moet wel minimaal 4 maanden voor de trouwdatum worden aangevraagd. Een eenmalige trouwambtenaar krijgt van de gemeente Oude IJsselstreek geen vergoeding. Neem voor meer informatie contact op met Burgerzaken. 

Gastheer of gastvrouw

RIA EN IK ASSISTEREN U MET VEEL PLEZIER OP DE AANGEWEZEN TROUWLOCATIES EN ZEGGEN DAN OOK GRAAG TOT ZIENS!

eddy_hoogerdijk_2015.jpg  

             Eddy Hoogerdijk

Het huwelijk is niet alleen een hoogtepunt voor het bruidspaar, maar ook voor mij als gastheer. We zorgen ervoor dat alles soepel verloopt en dat u zich snel op uw gemak voelt. We hopen dat jullie trouwdag  een prachtige dag zal worden en helpen daar graag aan mee.

ria_hoogerdijk_2015.jpg  

              Ria Hoogerdijk 

“Voor mijn vervroegd uittreden in 2005 heb ik tien jaar bij de voormalige gemeente Gendringen gewerkt, als bode en in de kantine. Het assisteren bij de huwelijken was voor mij altijd weer een hoogtepunt. Ik kon daarom dan ook geen ‘nee’ zeggen toen mij gevraagd werd of ik gastvrouw wilde zijn bij huwelijksvoltrekkingen”