Stedenband

 
De gemeente heeft sinds 2000 een band met Boukombé in Benin. Er zijn meerdere programma’s uitgevoerd, DZG, LOGO-sud en LGCP. Het LGCP (Local Government Capacity Programma) is eind 2016 afgerond. Er is voorlopig geen nieuw programma.

Binnen het  LGCP heeft de gemeente Boukombé gewerkt aan een actieplan voor economische en agrarische ontwikkeling van de gemeente. De gemeente Oude IJsselstreek heeft hierin een analyserende en coachende rol. Daarnaast werkt de gemeente samen met een lokaal initiatief in onze gemeente, de 'Vrienden van Boukombé'.

Stand van zaken 2017, contacten met Boukombé
De gemeente heeft sinds 2000 een band met Boukombé in Benin. Er zijn meerdere programma’s uitgevoerd, GZG, LOGO-sud en LGCP. Het LGCP (Local Government Capacity Programma) is eind 2016 afgerond. Er is voorlopig geen nieuw programma. De gemeente heeft de stedenband echter nog niet afgesloten. De banden worden via de Stichting Vrienden van Boukombé voortgezet. Indien de VNG-i alsnog een programma opstart in Boukombé kan de gemeente haar rol opnieuw bepalen.

Local Government Capacity Programma (LGCP) en mogelijk een vervolg
Vanaf 2012 – 2016 heeft de VNG-I het LGCP in Benin uitgevoerd. De gemeente Oude IJsselstreek heeft voor de VNG-i de begeleiding van het programma in Boukoumbé en een naburige gemeente (Toukoutouna) gedaan. Het programma is inmiddels succesvol afgerond. De VNG-i heeft voorlopig geen nieuw programma in Boukombé.  De VNG-i blijft wel actief in Bénin, met name in het zuiden (het programma DEALS. Voor meer informatie kijk op de website;  http://www.vng-international.nl)

Stichting Vrienden van Boukombé
Daarnaast werkt de gemeente nauw samen met een lokaal initiatief in onze gemeente, stichting de Vrienden van Boukombé. De stichting werkt samen met de lokale middelbare school, de lokale radio en enkele vrouwengroepen Voorbeelden zijn de ondersteuning van de lokale radio DINABA met nieuwe radioapparatuur, het verbouwen van de middelbare school en de cursussen in ondernemerschap die door de vrouwengroep Tikonna worden gegeven.

Op de  website van 'Vrienden van Boukombé' kunt veel informatie en fotoverslagen vinden. De stichting heeft ook een facebook pagina.