Opvanglocatie Ulft

Veel inwoners uit Oekraïne ontvluchten hun land door de oorlog. De gemeente Oude IJsselstreek helpt mee met het opvangen van deze vluchtelingen. De gemeente kijkt zorgvuldig naar locaties, waar Oekraïense vluchtelingen voor mogelijk langere tijd opgevangen kunnen worden. De gemeente zet het voormalige woonzorgcomplex aan de Dr van Hengelstraat in Ulft in als opvanglocatie.

De Nederlandse regering houdt er rekening mee dat het aantal vluchtelingen nog toeneemt. Daarom blijven er nog opvanglocaties nodig. Het gebouw aan de Dr. Van Hengelstraat in Ulft is per direct beschikbaar. Het complex is tot voor kort bewoond geweest door cliënten van Zozijn en heeft 15 woonunits. Er zijn keukens beschikbaar. Op de begane grond zijn er twee gezamenlijke woonruimtes. De gemeente bekijkt wat er nog moet gebeuren om de opvang te kunnen starten. En we gaan vervolgens het gebouw inrichten. We verwachten dat het gebouw begin juli klaar is om in gebruik te nemen.  

We weten nog niet alles

Op dit moment weten we nog niet wanneer er vluchtelingen komen, hoeveel vluchtelingen er komen, en hoe lang ze blijven. De Veiligheidsregio coördineert de bezetting van de opvanglocaties in onze regio (22 gemeenten in noord- en oost Gelderland). De ontwikkelingen in Oekraïne en het aantal Oekraïense vluchtelingen dat Nederland binnenkomt en onderdak nodig heeft, is daarbij bepalend. Zodra we meer weten hierover, maken we dat ook bekend op deze website

Bekijk de veel gestelde vragen over Oekraïne

Overige opvang in Oude IJsselstreek

Er worden in onze gemeente al Oekraïense vluchtelingen opgevangen in particuliere huizen. En ook gastgezinnen hebben vluchtelingen onderdak geboden. Daarnaast is het voormalige schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde ingericht als noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.

Achterzijde van het pand, woonzorgcomplex aan de Dr van Hengelstraat in Ulft
Opvanglocatie woonzorgcomplex aan de Dr van Hengelstraat in Ulft. Achterzijde pand.