Opvanglocatie Ulft

De gemeente Oude IJsselstreek helpt mee met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. De gemeente kijkt zorgvuldig naar locaties, waar ze voor mogelijk langere tijd opgevangen kunnen worden. De gemeente zet het voormalige woonzorgcomplex aan de Dr van Hengelstraat in Ulft in als opvanglocatie. Het gebouw aan de Dr. Van Hengelstraat in Ulft is tot voor kort bewoond geweest door cliënten van Zozijn en heeft 15 woonunits. Er zijn keukens beschikbaar. Op de begane grond zijn er twee gezamenlijke woonruimtes. 

Op dit moment (d.d. 19 oktober) worden 47 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in het pand aan de Dr. van Hengelstraat. De Veiligheidsregio coördineert de bezetting van de opvanglocaties in onze regio (22 gemeenten in noord- en oost Gelderland). De ontwikkelingen in Oekraïne en het aantal Oekraïense vluchtelingen dat Nederland binnenkomt en onderdak nodig heeft, is daarbij bepalend. We weten nog niet hoe lang de vluchtelingen blijven. 

Bekijk de veel gestelde vragen over Oekraïne

Opvanglocatie Dr van Hengelstraat

Achterzijde van het pand, woonzorgcomplex aan de Dr van Hengelstraat in Ulft
Opvanglocatie woonzorgcomplex aan de Dr van Hengelstraat in Ulft. Achterzijde pand.

Woonkamer

Opvanglocatie Dr van Hengelstraat Ulft. Woonkamer pand.
Opvanglocatie Dr van Hengelstraat Ulft. Woonkamer pand

Keukenruimte

Opvanglocatie Dr van Hengelstraat Ulft. Keukenruimte binnenkant pand
Opvanglocatie Dr van Hengelstraat Ulft. Keukenruimte binnenkant pand

Slaapkamer

Opvanglocatie Dr van Hengelstraat Ulft. Slaapkamer binnenkant pand
Opvanglocatie Dr van Hengelstraat Ulft. Slaapkamer binnenkant pand

Overige opvang in Oude IJsselstreek

Er worden in onze gemeente al Oekraïense vluchtelingen opgevangen in particuliere huizen. En ook gastgezinnen hebben vluchtelingen onderdak geboden. Daarnaast is het voormalige schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde ingericht als noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.