Opvanglocatie De Wegwijzer

De gemeente Oude IJsselstreek helpt mee met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. De gemeente kijkt zorgvuldig naar locaties, waar ze voor mogelijk langere tijd opgevangen kunnen worden. De gemeente zet het voormalige schoolgebouw De Wegwijzer in Sinderen in als locatie voor noodopvang.

De voormalige school in Sinderen is ingericht als opvanglocatie. Van lokalen zijn verschillende woonruimtes gemaakt en er zijn gezamenlijke sanitaire voorzieningen aangelegd. Er kunnen tussen de 15 en 20 mensen verblijven. De opvanglocatie is volledig bezet. We proberen bij de toewijzing van vluchtelingen rekening te houden met de situatie in Sinderen; een klein dorp met weinig voorzieningen. Op dit moment is nog niet bekend hoe lang vluchtelingen blijven. De Veiligheidsregio coördineert de bezetting van de opvanglocaties in onze regio (22 gemeenten in noord- en oost Gelderland).

Bekijk de veel gestelde vragen over Oekraïne

Opvanglocatie De Wegwijzer

Opvanglocatie De Wegwijzer voormalig schoolgebouw Sinderen. Achterzijde pand
Opvanglocatie voormalig schoolgebouw De wegwijzer in Sinderen. Achterzijde pand

Woonkamer

Woonkamer binnen opvanglocatie De Wegwijzer in Sinderen
Opvanglocatie De Wegwijzer Sinderen. Woonkamer pand

Keukenruimte

Keukenruimte binnen opvanglocatie De Wegwijzer in Sinderen
Opvanglocatie De Wegwijzer Sinderen. Keukenruimte binnenkant pand

Slaapkamer

Slaapkamer binnen opvanglocatie De Wegwijzer in Sinderen
Opvanglocatie De Wegwijzer Sinderen. Slaapkamer binnenkant pand

Overige opvang in Oude IJsselstreek

Er worden in onze gemeente ook Oekraïense vluchtelingen opgevangen in particuliere huizen. En ook gastgezinnen hebben vluchtelingen onderdak geboden. Daarnaast heeft de gemeente vluchtelingen gehuisvest in de voormalige basisschool De Drie Linden in Silvolde en in een voormalig woonzorgcentrum aan de Dr. Van Hengelstraat in Ulft.