Opvanglocatie De Wegwijzer

De gemeente Oude IJsselstreek helpt mee met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. De gemeente kijkt zorgvuldig naar locaties, waar ze voor mogelijk langere tijd opgevangen kunnen worden. De gemeente zet het voormalige schoolgebouw De Wegwijzer in Sinderen in als locatie voor noodopvang.

De voormalige school in Sinderen wordt ingericht als opvanglocatie. Er komen verschillende woonruimtes in het gebouw en er worden gezamenlijke sanitaire voorzieningen aangelegd. Er kunnen tussen de 15 en 20 mensen verblijven. De verwachting is dat het gebouw half december klaar is. We proberen bij de toewijzing van vluchtelingen rekening te houden met de situatie in Sinderen; een klein dorp met weinig voorzieningen.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer vluchtelingen op deze locatie worden opgevangen, hoeveel vluchtelingen er komen, en hoe lang ze blijven. De Veiligheidsregio coördineert de bezetting van de opvanglocaties in onze regio (22 gemeenten in noord- en oost Gelderland).

Open huis op 9 december van 16.00 tot 18.00 uur

Op 9 december is iedereen van harte welkom om de opvanglocatie te komen bekijken. De verbouwing is dan waarschijnlijk bijna klaar. Er zijn medewerkers van de gemeente en Sociaal Werk Oude IJsselstreek aanwezig, die ook vragen kunnen beantwoorden over de opvanglocatie.

Bekijk de veel gestelde vragen over Oekraïne

Opvanglocatie De wegwijzer in Sinderen. Voorkant pand.
Opvanglocatie De wegwijzer

Overige opvang in Oude IJsselstreek

Er worden in onze gemeente ook Oekraïense vluchtelingen opgevangen in particuliere huizen. En ook gastgezinnen hebben vluchtelingen onderdak geboden. Daarnaast heeft de gemeente vluchtelingen gehuisvest in de voormalige basisschool De Drie Linden in Silvolde en in een voormalig woonzorgcentrum aan de Dr. Van Hengelstraat in Ulft.