Opvanglocatie De Drie Linden

Veel inwoners uit Oekraïne ontvluchten hun land door de oorlog. De gemeente Oude IJsselstreek helpt mee met het opvangen van deze vluchtelingen. De gemeente kijkt zorgvuldig naar locaties, waar Oekraïense vluchtelingen voor mogelijk langere tijd opgevangen kunnen worden. De gemeente zet het voormalige schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde in als locatie voor noodopvang. 

De Drie Linden is ingericht als locatie voor noodopvang. In de bestaande 5 klaslokalen zijn wanden geplaatst en slaapvertrekken gerealiseerd. Buiten zijn sanitaire units geplaatst met douche en toilet. In de aula is een gemeenschappelijke ruimte gecreëerd waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, kunnen eten en ontspannen.

Er verblijven nu (d.d. 27 juni 2022) 19 Oekraïense vluchtelingen in de Drie Linden. Hoe lang ze blijven en of er meer vluchtelingen komen is nog niet bekend. De Veiligheidsregio coördineert de bezetting van de opvanglocaties in onze regio (22 gemeenten in noord- en oost Gelderland). De ontwikkelingen in Oekraïne en het aantal Oekraïense vluchtelingen dat Nederland binnenkomt en onderdak nodig heeft, is daarbij bepalend. Op deze website geven we de laatste update. 

Bekijk de veel gestelde vragen over Oekraïne

De gemeenschappelijke ruimte in voormalig schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde.
Gemeenschappelijke ruimte opvanglocatie De Drie Linden in Silvolde

Overige opvang in Oude IJsselstreek

Er worden in onze gemeente ook Oekraïense vluchtelingen opgevangen in particuliere huizen. En ook gastgezinnen hebben vluchtelingen onderdak geboden. Daarnaast gaat de gemeente een voormalig woonzorgcentrum aan de Dr. Van Hengelstraat in Ulft inzetten als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.

De recreatie ruimte in voormalig schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde
Recreatie ruimte opvanglocatie De Drie Linden in Silvolde