Opvanglocatie De Drie Linden

De gemeente Oude IJsselstreek helpt mee met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. De gemeente kijkt zorgvuldig naar locaties, waar ze voor mogelijk langere tijd opgevangen kunnen worden. De gemeente zet het voormalige schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde in als locatie voor noodopvang. 

In de bestaande 5 klaslokalen zijn wanden geplaatst en slaapvertrekken gerealiseerd. Buiten zijn sanitaire units geplaatst met douche en toilet. In de aula is een gemeenschappelijke ruimte gecreëerd waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, kunnen eten en ontspannen.

Er verblijven 26 Oekraïense vluchtelingen in de Drie Linden. Hoe lang ze blijven is nog niet bekend. De Veiligheidsregio coördineert de bezetting van de opvanglocaties in onze regio (22 gemeenten in noord- en oost Gelderland). 

Bekijk de veel gestelde vragen over Oekraïne

De gemeenschappelijke ruimte in voormalig schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde.
Gemeenschappelijke ruimte opvanglocatie De Drie Linden in Silvolde

Overige opvang in Oude IJsselstreek

Er worden in onze gemeente ook Oekraïense vluchtelingen opgevangen in particuliere huizen. En ook gastgezinnen hebben vluchtelingen onderdak geboden. Daarnaast zet de gemeente een voormalig woonzorgcentrum aan de Dr. Van Hengelstraat in Ulft in als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. En de voormalige basisschool De Wegwijzer in Sinderen. 

De recreatie ruimte in voormalig schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde
Recreatie ruimte opvanglocatie De Drie Linden in Silvolde