Onderhoudswerkzaamheden Berghseweg Varsselder

In opdracht van de gemeente Oude IJsselstreek worden binnenkort werkzaamheden aan de Berghseweg in Varsselder uitgevoerd. Het betreft het wegvak gelegen tussen de aansluitingen met de Hoofdstraat en de Vicarisweg.

Aanleiding is de slechte staat van de bestaande verharding, die wordt vervangen door een nieuwe elementenverharding. Ook worden een rabatstrook en nieuwe groenvakken aangelegd. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats aan kabels en leidingen, op zowel gemeentelijk- als particulier terrein.

De werkzaamheden aan de weg worden uitgevoerd door Liemers Wegenbouw uit Duiven. Voorafgaand vinden werkzaamheden plaats aan kabels en leidingen (waterleiding). Deze werkzaamheden worden in opdracht van netbeheerder Vitens uitgevoerd door A. HAK. Deze werkzaamheden vinden deels op gemeente-, maar ook deels op particulier terrein plaats. Met betrekking tot de werkzaamheden op particulier terrein worden de aanwonenden door Vitens nader geïnformeerd.

De werkzaamheden starten in week 35 (26 – 30 augustus 2019) en zijn medio november 2019 gereed (onder voorbehoud van onvoorziene zaken en weersomstandigheden). Daarbij blijven aanliggende woningen/percelen in ieder geval te voet altijd bereikbaar.

In het kader van bereikbaarheid wordt het werk in 3 fasen opgedeeld, namelijk:

  • Fase 1: aansluiting Hoofdstraat – aansluiting Leemlandseweg;
  • Fase 2: aansluiting Leemlandseweg – Pastoor Reulinkstraat;
  • Fase 3: aansluiting Pastoor Reulinkstraat – aansluiting Vicarisweg.

Uiteraard gaan de werkzaamheden voor verkeershinder en enige overlast zorgen. Dit is helaas niet te voorkomen en wij vragen hiervoor uw begrip. Uiteraard zullen alle partijen hun best doen deze te beperken daar waar mogelijk.

Mocht u vragen hebben over de uit te voeren werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Dennis Schilderinck (projectleider) en Frank ten Brinke (toezichthouder), beiden te bereiken via telefoonnummer (0315) 292 292 of via het e-mailadres d.schilderinck@oude-ijsselstreek.nl