Informatie over het coronavirus.

Noodverordening

Nieuwe noodverordening VNOG per 1 juni

Vanaf 1 juni kunnen de meeste restaurants, cafés, culturele instellingen en musea weer open. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) de nieuwe maatregelen te vertalen naar officiële regelgeving  heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, op vrijdag 29 mei de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland vastgesteld. In deze noodverordening is onder meer geregeld hoe zij weer open mogen.

De belangrijkste wijzigingen 
De noodverordening kent ten opzichte van de vorige noodverordening een aantal aanvullingen op het gebied van:

  • Eet- en drinkgelegenheden en binnenterrassen
  • Buitenterrassen bij eet- en drinkgelegenheden
  • Eet- en drinkgelegenheden bij sportaccommodaties
  • Hotels
  • Musea, presentatie-instellingen en monumenten
  • Escaperooms, binnenspeeltuinen, glow in the dark golf
  • Kampeervoorziening
     

Protocollen  
Ondernemen in een anderhalvemetersamenleving is een grote uitdaging. Verschillende branches hebben hard gewerkt aan protocollen om de nieuwe situatie zo werkbaar mogelijk te maken. Een protocol is een concrete vertaling van de richtlijnen van het RIVM naar de praktijk voor een bepaalde branche. De overheid beschouwt deze protocollen als een eigen verbindende richtlijn binnen een betreffende sector. Hierbij kan de overheid advies geven. De sector is zelf verantwoordelijk voor het vaststellen en naleven van het protocol. Protocollen hebben echter geen juridische status. De noodverordening is en blijft bepalend voor wat wel of niet is toegestaan, ongeacht een protocol.

De noodverordening is van toepassing op het grondgebied van de gemeenten die behoren tot de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Noodverordening VNOG 1 juni 2020