Zwerfafval: organiseer uw eigen opruimactie

De meeste mensen zien hun woonomgeving graag schoon. Het ziet er verzorgder uit, en bovendien trekt een schone buurt minder vuil aan. Hier kunt u zelf een steentje aan bijdragen door samen met anderen, zoals uw buren, in uw omgeving of op uw vereniging / jouw school eenmalig of met enige regelmaat een opruimactie te organiseren.

Denk aan zwerfvuil op straat, in plantsoenen en op het gazon. Samen met anderen ruimt u het zwerfafval op in uw buurt. Zo zorgen we ervoor dat onze leefomgeving schoon en netjes blijft!

Hoe helpt de gemeente?

Wij ondersteunen uw opruimactie door materialen, zoals prikstokken en afvalzakken, beschikbaar te stellen. Bij grote opruimacties maken we ook afspraken om het opgeruimde zwerfafval op te halen. Wilt u een opruimactie starten, dan kunt voor materialen of ondersteuning contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar: grondstoffenteam@oude-ijsselstreek.nl of door te bellen met ons algemene telefoonnummer: (0315) 292 292.

Op de foto:

Een voorbeeld van iemand die zelf vaak in actie komt tegen zwerfafval is Freek Reusink uit Sinderen. Hij houdt met regelmaat de berm schoon langs de wegen vanaf De Radstake in Heelweg tot aan de Slingerparallel in Ulft. Afgelopen voorjaar zamelde hij ruim 200 zakken met zwerfafval in. Afvalcoach Flip Jonker voorziet hem van afvalprikker en afvalzakken.