Zwembadkaartjes voor leerlingen basisonderwijs

In de laatste schoolweek ontvangen leerlingen in de basisschoolleeftijd in onze gemeente vier toegangskaartjes voor twee zwembaden in de gemeente. In de coronaperiode zijn de zwembaden lange tijd dicht geweest. De gemeente hoopt dat de leerlingen hun zwemvaardigheid weer kunnen oppakken en oefenen.
 

Wethouder Bert Kuster overhandigde namens de gemeente de eerste kaartjes aan leerlingen van OBS de Woelwaters in Ulft. “Met de zomervakantie voor de deur is zwemveiligheid extra belangrijk. Om het zwemmen te stimuleren bieden wij alle kinderen van de groepen 1 tot en met 8 van de basisscholen in de gemeente daarom gratis zwembadkaartjes aan die te besteden zijn bij zwembad Laco sport in Terborg of het van Pallandt bad in Varsseveld. Hiermee kunnen gezinnen in de vakantieperiode of daarna een uitstapje naar het zwembad maken.” Kuster  benadrukt het belang van zwemveiligheid. “Het is belangrijk dat alle kinderen zwemlessen kunnen volgen. Als dat financieel niet haalbaar is, kan er mogelijk een vergoeding worden aangevraagd via het Kindpakket. Er zijn ook mogelijkheden bij de zwembaden voor een opfriscursus, voor kinderen die wel een diploma hebben maar nog willen werken aan hun zwemvaardigheid.”

Kaartjes voor kinderen die onderwijs volgen buiten de gemeente

De kaartjes kunnen gebruikt worden voor de uren van vrij zwemmen en zijn geldig tot en met 31 oktober 2021. Woont u in de gemeente en bezoekt uw kind in de basisschoolleeftijd een school ergens anders? Dan kunt u via onderstaand formulier vier entreekaartjes aanvragen. U krijgt de kaartjes dan thuis gestuurd.

Aanvragen zwembadkaartjes